24 Nisan 2013 Çarşamba

23 Nisan Yozgat’ta da törenle kutlandı

Cumhuriyet Meydanı'nda halk oyunları gösterileri
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının yıl dönümü münasebetiyle kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Yozgat’ta da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Kemal Şahin ve diğer protokol mensupları ile çocuklar ve velileri katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, günün anlam ve önemini belirtir bir konuşma yaptı. 

Paraşüt gösterisi ilgiyle izlendi
Tören, Türk Hava Kurumu Yozgat Şubesi tarafından Cumhuriyet Alanı üzerinde sergilenen motorlu yamaç paraşütü gösterisi, öğrenci gözüyle 23 Nisan konulu konuşma, TBMM’nin açılışı konulu piyes, halk oyunları gösterileri, şiirler, Kafkas oyunları gösterisi ve Mehter gösterileri ile sona erdi.

Minik Vali Kılıçaslan: Aydınlık günler bizi bekliyor

Rumeysa Kılıçaslan
Vali Vekili Kemal Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Valilik Makamını Mehmet Akif Ersoy İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Rumeysa Kılıçaslan’a devretti.

Valilik Makamına oturan Rumeysa Kılıçaslan, yaptığı konuşmada, “Dünya çocukları ile el ele ve barış içerisinde yaşayacağız. Aydınlık ve güzel günler bizleri bekliyor” dedi.

Vali Rumeysa Kılıçaslan, cam, kâğıt ve plastik gibi atık malzemelerin geri dönüşümü ile mahallelerdeki park sayısının çoğaltılması konusunda Belediye Başkanını ve internet kafelerin denetimi konusunda İl Emniyet Müdürünü arayarak talimat verdi.

Hiç yorum yok: