1 Mart 2013 Cuma

Siyami Yozgat’ın yeni romanı “Derviş ve Yol” çıktı

Siyami Yozgat, 2 Mart Cumartesi günü yeni kitabını imzalayacak
Şair ve Yazar Siyami Yozgat’ın, Yozgat Çapanoğlu İsyanı’nı konu alan ve 2010 yılında yayınlandığında büyük ilgi gören “Usat” isimli belgesel romanının ardından, ikinci romanı “Derviş ve Yol”, Kün Yayıncılık’tan çıktı.

İmza günü

Kün Yayıncılık, Siyami Yozgat’ın yeni romanı “Derviş ve Yol” için imza günü düzenliyor. 2 Mart 2013 Cumartesi günü saat 14.00’te, Abide İş Hanı’ndaki Sahhaf Değişim’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte Siyami Yozgat, yeni romanını okurları için imzalayacak ve okuyucularıyla sohbet edecek.

Derviş ve Yol

Romanda, Cumhuriyet öncesi dönemde Anadolu’nun önemli eğitim kurumlarından birisi olan Yozgat’taki Demirli Medrese’de tahsil gören Sinan adlı bir dervişin, kendisine mürşit bulmak üzere Yozgat’tan yola çıkarak gittiği Şam’da, Muhyiddin-i Arabî’nin dergâhına uzanan yolculuğunun hikâyesi anlatılıyor.

Siyami Yozgat kimdir?

1958 yılında Yozgat’ın Saraykent ilçesine bağlı Dedefakılı kasabasında doğdu. İlkokul tahsilini bu köyde, ortaokul tahsilini Akdağmadeni ilçesinde, Öğretmen Okulu eğitimini ise Ordu’nun Perşembe ilçesi ile Trabzon’da tamamladı.

Yurt içinde ve yurt dışında karikatür sergileri açtı, okullarda karikatür dersleri verdi. Öğretmen olarak gittiği Almanya’da Türk çocukları için 16 adet ders kitabı ve “Bizim Çocuklar” dergisini yayımladı. “Keloğlan ve Padişahın Kızı”, “Bizim Masallar” adlı masal kitapları,  “Sevda Destan İçinde” adlı şiir kitabı, “Usat” ve “Derviş ve Yol” isimli iki romanı bulunuyor.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

eserlerinizin devamını bekiyoruz.... (bozok_prensi) emirbeyli...