1 Mart 2013 Cuma

Bozdağ: Anketlerden biliyoruz; çözüm sürecine MHP ve CHP seçmenleri de destek veriyor

Bekir Bozdağ
‘Çözüm süreci’ ile terörü bitirmeyi hedeflediklerini belirten Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Türkiye’de yaşayan insanlarımızın büyük bir çoğunluğu, hükümetimizin bu noktada ortaya koyduğu iradeyi desteklediklerini ifade ediyorlar. Hatta MHP ve CHP’ye oy veren seçmenlerin de bu süreci desteklediğini biz anketlerden biliyoruz. Onlarla olan konuşmalarımızdan biliyoruz” dedi.

Muhalefetin bu konudaki tavrını da eleştiren Bozdağ, “Sayın Bahçeli’nin eğer çözüme dair bir ifadesi varsa, insanlara hain damgası vurmaktan başka, bölücü demekten başka bir tane bir cümle çözüme dair söyleyeceği varsa buyursun söylesin. Benim aklım yettiğinden bu tarafa bunların sloganları aynı. ‘Türkiye bölündü bölünecek, parçalandı parçalanacak’… Onların kehaneti doğru çıksaydı, şimdiye kadar neler olması lâzımdı Türkiye’de. Ezberledik artık salı konuşmalarını” diye konuştu.

Milletimizin benimsemeyeceği adımlar atmayız

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere geldiği Yozgat’ta, güncel siyasî gelişmelere dair soruları cevapladı.

Bozdağ, Yozgat Valiliği’ni ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, ‘çözüm süreci’ içerisinde zaman zaman halk desteğini ortadan kaldırmaya, bu süreci engellemeye yönelik olaylar olabileceğine işaret ederek şöyle konuştu:

“Ancak milletimizin çözüme yönelik inancı ve çözümün gerçekleştirilmesi konusunda, bütün siyaset kurumuna olan talimatı da ortadadır. Biz, milletimizden aldığımız talimat çerçevesinde yolumuza devam edeceğiz. ‘Millete rağmen’ bir netice ortaya koymamız söz konusu değildir. Ortaya çıkacak her sonuç, milletimizin beklentilerine uygun olacaktır, milletimizle beraber olacaktır. Dolayısıyla, milletimizden gizli, milletimizin benimsemediği adımlar atmamız söz konusu değil.”

“Çözüm süreci çok önemli bir süreç. Bizim derdimiz, ülkemizde 30 yılı aşkın bir süredir devam eden terör sorununu ortadan kaldırmak, kanı durdurmak, terör örgütünün silahlarını bırakmasını sağlamak ve insanlarımız arasındaki, birliği, kardeşlik hukukunu güçlendirmektir” diyen Bozdağ, Türkiye’de yaşayan insanların büyük bir çoğunluğunun, hükümetin ortaya koyduğu iradeyi desteklediklerini belirtti. Bozdağ, “Hatta MHP ve CHP’ye oy veren seçmenlerin de bu süreci desteklediğini biz anketlerden biliyoruz, onlarla olan konuşmalarımızdan biliyoruz” dedi.

Bahçeli’nin çözüme yönelik bir sözü varsa söylesin

Muhalefetin bu konudaki tavrını da eleştiren Bozdağ, “Sayın Bahçeli’nin eğer çözüme dair bir ifadesi varsa, insanlara hain damgası vurmaktan başka, bölücü demekten başka bir tane bir cümle çözüme dair söyleyeceği varsa buyursun söylesin. Benim aklım yettiğinden bu tarafa bunların sloganları aynı. ‘Türkiye bölündü bölünecek, parçalandı parçalanacak’tır. Onların kehaneti doğru çıksaydı, şimdiye kadar neler olması lâzımdı Türkiye’de. Ezberledik artık salı konuşmalarını” diye konuştu.

Bozdağ, terörü Türkiye’nin gündeminden çıkartıncaya kadar uğraşacaklarını söyledi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Kimse Bizim adımıza yalan söyleyemez. MHP zırvalarınızın tamamen karşısındadır. Bizim kimseye diyet borcumuz yoktur.
Allah'a kulluk eder öz milletimiz için çalışırız.
Allah bizi kendisine yakın, sizlerden uzak etsin.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Adsız dedi ki...

BU SİTENİN ADINI DEĞİŞTİRİP BEKİR BOZDAĞ SİTESİ DESEK NASIL OLUR ACABA?