13 Mart 2013 Çarşamba

Prof. Türköne Yozgat’ta konuştu:
‘Kürt Devleti kuralım’ denirse kılıcımı çekerim

Prof. Dr. Mümtazer Türköne
Hükümetin terörü sona erdirmek amacıyla başlattığı ‘çözüm süreci’ne destek veren yazılar kaleme alan Gazeteci Yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne, “Birilerinin aklına bu devletin, bu ülkenin çatısı içinde başka bir devlet kurma fikri gelebilir. Ben o zaman kılıcı çekerim” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde konferans veren Prof. Dr. Mümtazer Türköne, siyasetin, partilerin - iktidar ve muhalefetin menfaat hesaplarına göre değişkenlik göstereceğini belirterek, gençlerin dünyaya gündelik siyasete takılarak değil, Osmanlı’nın medeniyet vizyonuyla bakmalarını istedi.

Gazeteci Yazar Prof. Dr. Mümtazer Türköne, Yozgat’ta Bozok Üniversitesi Türkçe Topluluğu tarafından düzenlenen programda “Yeni Anayasa ve Gündemdeki Konular” başlıklı konferans verdi.

‘Bu topraklarda yaşamanın kendine özgü zorlukları olduğunu’ ifade eden Prof. Türköne, “Bu topraklarda küçük düşünenlere hiçbir zaman hayat hakkı tanınmamış. Küçük düşünenler ufalanıp yok olup gidiyor” dedi.

‘Kürt Devleti kuralım’ denirse kılıcımı çekerim

Kürt sorunu ve ‘Çözüm süreci’ne dair görüşlerini de dile getiren Türköne, “Bu ülkeyi barış içinde tutmak zorundayız. Bu benim görevim, aydın olarak görevim. Türkiye, Kürt sorunu ile karşı karşıya. Türkiye, Kürt sorunundan çıkmış bir ‘Kürt milliyetçiliği’ sorunu ile uğraşıyor. Birilerinin aklına bu devletin, bu ülkenin çatısı içinde başka bir devlet kurma fikri gelebilir. Ben o zaman kılıcı çekerim. Devlet olarak birlikte yaşamanın formülünü bulacaksınız. Medeniyet vizyonu dediğim bu” diye konuştu.

Türköne, PKK’nın medya üzerinden her vesileyle psikolojik harekât yürüttüğünü belirterek, “Uzun ve yorucu bur süreç. Hepsine tahammül göstereceğiz. Şu an Türkiye olarak en güçlü olduğumuz evreleri yaşıyoruz” dedi.

(Devam edecek…)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ZAVALLI TÜRKÖNE... Hala kılıcı olduğunu sanıyor. Sen onu bu milletin düşmanlarına teslim edeli çoook zaman oldu.

Adsız dedi ki...

KURUM AMİRLERİNE KONFERANSA KATILMAK ZORUNLU MUYDU?