29 Ocak 2013 Salı

Yozgatlı gazeteci Saygı Öztürk’ün yazıları
2 bakanı koltuğundan etti

Saygı Öztürk-Recep Akdağ-Ömer Dinçer
Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Akbucak köyü doğumlu gazeteci Saygı Öztürk’ün Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı’ndaki usulsüzlüklere dair yazıları, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Millî Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in görevden alınmalarında etkili oldu.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, “Bakanlar gitti, soruşturmalar başladı” başlıklı yazısında, yazılarının kabine değişikliğine etkilerine işaret etti. Öztürk, bu konuda şunları kaydetti:

“Ömer Dinçer ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın bakanlıktan alınmaları, ‘saadet zinciri’ dışında olan hemen her çalışanı memnun etti. Bu köşede, iki bakanlık için yazdıklarımız boşa gitmedi. Bakanlar alınmakla kalmadı, Sağlık Bakanlığı hakkında hemen soruşturma da başlatıldı.

Önce Sağlık Bakanlığı’ndan başlayalım. Bakanlık Müsteşar Yardımcılarının, Genel Müdürlerin, Genel Müdür Yardımcılarının, Daire Başkanlarının hemen tamamının hastanelerde başhekim ya da hastane yöneticisi olarak sözleşme imzaladığını ortaya çıkardık. Nasıl bir ‘saadet zinciri’ kurulduğunu belgeledik.

Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan kişi 6 bin Lira alması gerekirken, Hastane Başhekimliği Sözleşmesini imzalayınca maaşı ikiye katlanıyor. Ancak, Devlet memuru olan kişi falanca hastanenin Başhekimliği görevini yapıyor gözükürken, nasıl oluyor da, aynı zamanda Müsteşar Yardımcılığı, Genel Müdürlük yapabiliyor? Ya da, Başhekimlik yapmadan, hiçbir yere imza atmadan bu kadar parayı hangi vicdanla alabiliyor?

‘Ben yaptım oldu’ anlayışında olan, aynı tutumla, Devletin milyarlarını ödeyip domuz gribi aşısı ithal edenlerden, ‘Sağlıkta saadet zinciri’ kuranlar hakkında Başbakanlık Teftişi Kurulu soruşturma başlattı.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: