24 Ocak 2013 Perşembe

Yozgat standı bu yıl daha renkli, daha zengin

Vali Yazıcı, konuk bürokratlara Roma Hamamı hakkında bilgi verdi
Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında beşinci sıraya yükselen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, (bu gün görevden alınan) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katıldığı bir törenle İstanbul TÜYAP’ta açıldı.

Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi ile bazı ilçe kaymakamlıkları ve belediyelerinin de katkısıyla hazırlanan Yozgat standı da 12. Salon’da yerini aldı.

Yozgat Muhabir bu yıl da fuardaydı
Fuarın açılışına Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in yanı sıra Vali Yardımcıları, bazı kaymakamlar, daire müdürleri ve İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Mehmet Deniz de katıldı. Protokole stantta Testi Kebabı ikram edildi.

Yozgat standında Sarıkaya ilçesi tarihî Roma Hamamı’nın maketiyle, Sorgun ilçesi, Naht Sanatçısı Hüseyin Akbaş’ın eserleriyle, Yenifakılı ilçesi ‘cam altı resim sanatçısı’ Şükrü Çağatay’ın eserleriyle, Aydıncık ilçesi de mücevher yapımında kullanılan ametist madenlerinden taş örnekleriyle, Boğazlıyan ilçesi de bakır işlemeciliği ürünleriyle temsil edildi.

Sorgun'dan Naht Sanatçısı Hüseyin Akbaş
Yenifakılı'dan cam altı resim sanatçısı Şükrü Çağatay
Aydıncık'tan mücevher yapımında kullanılan Emitis madenleri
Boğazlıyan'dan bakır işlemeciliği ürünleri ve altın taşlar
Vali Yazıcı, Yozgatlı Edirne Valisi Hasan Duruer'e standı gezdirdi
Vali Yazıcı, Vali Duruer'e Roma Hamamı hakkında bilgi verdi
1959 Yozgat doğumlu olan Edirne Valisi Hasan Duruer de Yozgat standını ziyaret ederek, 2004-2007 yılları arasında Edirne Vali Yardımcılığı yapmış olan Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ile sohbet etti ve sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı. Edirne TV de Vali Yazıcı ile röportaj yaptı.

Edirne TV, Vali Yazıcı ile röportaj yaptı

Yozgat kavurması da
fuarda görücüye çıktı
Yozgat standında ziyaretçilere Et ve Balık Kurumu tarafından üretilen Yozgat kavurması, Yozgat’ın yöresel parmak çöreği, çerez olarak yenen kavurga ve Sarıkaya’da tarçın ve gülsuyu ile hazırlanan şerbet ikram edildi. Ayrıca, Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından ortaklaşa hazırlanan İngilizce Şehir Rehberi, Yozgat Türküleri ve Yozgat Belgeseli CD’leri, Boğazlıyan Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesi tarafından hazırlanan tanıtım broşürleri dağıtıldı.

Vali Yazıcı, İstanbul Arnavutköy Kaymakamı  Hurrem Aksoy'a bilgi verdi
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, standı ziyaret eden valilere ve belediye başkanlarına tarihî Roma Hamamı hakkında bilgi verirken, Sarıkaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Saadettin Öztürk de ziyaretçilerin tarihî hamama dair sorularını cevapladı, özelliklerini ve önemini anlattı.

Saadettin Öztürk,  tarihî Roma Hamamı Basilica Therma hakkında bilgi verdi
Ziyaretçi Defteri’ni ilk önce imzalayarak açılış yapan Belediye Başkanı Yusuf Başer, deftere şunları kaydetti:

Başkan Başer'in fuar izlenimi
“İstanbul Tüyap Turizm Tanıtım Fuarı’na Valiliğimiz ve Belediye olarak ortak çalışmamız olan tanıtım standımızı ziyaret ettik. Bozok diyarının tanıtımına katkısı olacağını düşündüğümüz bu standın faydalı olacağı kanaatini taşıyorum. Standı, resimleri ile, yapılışı itibariyle sade ve güzel buldum. İlimize tanıtım olarak faydalı olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Sorgun ilçesinden Naht Sanatçısı Hüseyin Akbaş, Yenifakılı ilçesinden cam altı resim sanatçısı Şükrü Çağatay ve Sarıkaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Saadettin Öztürk ile yaptığımız röportajları hafta sonunda Yozgat Muhabir’de okuyabilirsiniz.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: