24 Ocak 2013 Perşembe

Kabine değişti, Yozgatlı Bakanlar yerlerinde kaldı

Bozdağ ve Yıldız'ın görevlerinde değişiklik olmadı
Son haftalarda siyasî kulislerde dile getirilen “Kabinede değişiklik yapılacak” söylentileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Her an her şey olabilir” sözünün ardından söylenti olmaktan çıkmış, yerini heyecan ve meraka bırakmıştı. Beklenen kabine değişikliği bu gün gerçekleşti.

Sağlık, Kültür, Millî Eğitim ve İçişleri Bakanları değişti. Yozgatlı Bakanlar; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise aynı görevleri sürdürmeye devam edecekler.

Yapılan değişikliğe göre İçişleri Bakanlığına İdris Naim Şahin’in yerine Muammer Güler; Sağlık Bakanlığı’na Recep Akdağ’ın yerine Mehmet Müezzinoğlu; Kültür Bakanlığı’na Ertuğrul Günay’ın yerine Ömer Çelik; Milli Eğitim Bakanlığı’na ise Ömer Dinçer’in yerine  Nabi Avcı getirildi.

AK parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, twitter mesajında “Yeni kabinemiz Ak Parti’mize ve aziz milletimize ve yeni bakanlarımıza hayırlı olsun” temennisinde bulundu.


Ertuğrul Günay Twitter’dan veda sinyali vermişti

Bu gün “Kültür ve Turizm Bakanı” sıfatıyla EMITT Fuarı’nın açılış törenine katılan Ertuğrul Günay, Twitter’da “Turizm alanında çalışan bütün arkadaşlarıma görev sürem içinde bana yaşattıkları başarılı sonuçlar için içten teşekkür ederim” diye yazmıştı. Günay’ın bu Twit’i “Bu bir veda mesajı mı?” sorusunun sorulmasına sebep olmuştu.

Günay, Twitter’dan şunları kaydetmişti:

“Turizm alanında çalışan bütün arkadaşlarıma görev sürem içinde bana yaşattıkları başarılı sonuçlar için içten teşekkür ederim.

Topkapı’dan Divriği’ye, Ahlat’tan Milas’a kadar, kültür alanında gayretlerimiz ise, Anadolumuza olan bir borcun ifasıdır.  Selimiye Camii’nin ve Çatalhöyük antik şehrinin UNESCO listesine girmesini görevimin en onurlu anıları olarak koruyacağım.”

Hiç yorum yok: