31 Ocak 2013 Perşembe

Vali Yazıcı: Tarım arazileri baraj suları altında kalacak olan Çekerek ilçesi eğitimde öne çıkacak

Vali Yazıcı, Çekerek'te 
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, “Çekerek ilçemizde Süreyyabey Barajı’nın sularının yükselmesinden sonra tarım arazilerinin önemli kısmı sular altında kalacak. Buradaki hedefimiz, ilçemizi öncelikli olarak ortaöğretimde marka ilçe haline getirmek” dedi.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Çekerek ilçesinin eğitim açısından geleceğinin planlanması amacıyla Çekerek’te geniş katılımlı bir toplantı yaptı.

İlçe Kaymakamı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Vekili, siyasî parti temsilcileri, bazı Okul Müdürleri ve Muhtarların katıldığı toplantıda Çekerek ilçesinin eğitim öğretim konusundaki durumu masaya yatırıldı. Heyet, okulları ve arazileri gezerek incelemelerde bulundu.

Vali Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Bugün buraya geliş nedenimiz Çekerek İlçemizin eğitim durumunu görüşerek yerinde tespitler yapmaktır. İlçelerimizin gelişmesi noktasında her ilçeye belli konularda yön vermemiz gerekiyor. Bu nedenle Çekerek İlçemizde Süreyyabey Barajının sularının yükselmesinden sonra tarım arazilerinin önemli kısmı sular altında kalacak. Buradaki hedefimiz ilçemizi öncelikli olarak ortaöğretimde marka ilçe haline getirmek. Bunun içinde okullarımızda fiziki ve teknolojik alt yapıyı geliştirmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda mezun öğrencilerimizin kısa sürede iş bulabildiği, boşta kalmadığı,  kaliteli eğitim veren marka okulları buraya kazandırmaya gayret edeceğiz. Bunun için nihai okullaşmayı tamamlayıp, idaricilerimizin inşaat, kapı pencere gibi konulara değil de eğitimin kalitesini artırma yönünde kendilerini teksif etmelerini sağlayacağız. İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Anadolu Lisesi, Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu Öğretmen Lisesi, Anadolu Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi gibi mevcut okullarımızın belli bir süre içerisinde İl ve Türkiye ortalamasının üzerinde başarı sağlayabilmeleri için okul ve yurt problemlerini 2013 yılında bitireceğiz. İlçe halkımızın müşvik, örf ve adetlerine bağlı, küçük büyük ilişkilerindeki güzellik ve ahengi bu okullarımıza dışarıdan gelecek öğrencilerimiz için önemli bir tercih sebebi olacaktır.”

İlçedeki Endüstri Meslek Lisesi’nin yenilenmesi gerektiğini, bunun yanı sıra 200 kişilik öğrenci yurdu, spor salonu ve 500 kişilik İmam Hatip külliyesine ihtiyaç olduğunu belirten Vali Yazıcı, Çekerek'te yetişen gençlerin devlet kademelerinde, sosyal ve ekonomik hayatta etkin rol oynayacaklarına inanmanın bile tek başına mutluluk kaynağı olduğunu söyledi.

Vali Yazıcı, kaliteli ve vasıflı insan yetiştirmenin önemine değinerek “İlçemizi eğitimde tercih edilen bir yer hâline getirebilmek için öncelikle okullarımızda verilen eğitimi ve öğretimi daha da kaliteli hâle getirmeliyiz. Şunu çok iyi bilmeliyiz ki eğitim, sadece bir kişi ya da kurumun görev ve sorumluluğunda değildir. Bütün herkesi ilgilendiren bir konudur. Bu sebeple ilçedeki tüm idarecilerimizin sık sık bir araya gelip eğitim konusunu görüşmeleri ve kendilerine yeni hedefler belirlemeleri gerekmektedir” dedi.

Hiç yorum yok: