27 Ocak 2013 Pazar

Emitt Yozgat standında Testi Kebabı izdihamı

Testi Kebabı ikramı izdihama sebep oldu

Bu yıl Emitt Fuarı’nda Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi’nin müşterek çalışmayla yöresel el sanatları ve tarihî Roma Hamamı öne çıkarılarak daha zengin bir içerikle açılan Yozgat standı, geçen yıllara kıyasla ziyaretçilerden daha fazla ilgi gördü.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Deniz ve Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri ile Yozgat’ın tanıtımı konusunda sohbet ettiler.

Yozgat, turizm fuarlarında imajını yenilemeye çalışıyor
Kısa adı EMITT olan ve 24 Ocak’ta İstanbul TÜYAP’ta açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın üçüncü gününde Yozgat standında “Yozgat Platformu” tarafından ikram edilen Yozgat’ın tescilli yemeği Testi Kebabı, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. İlgi sebebiyle stantta izdiham yaşandı. 

Yozgat mutfağının  yöresel ürünleri büyük ilgi gördü
Mekânın darlığı sebebiyle Testi Kebabı'na ulaşamayanlar yutkunarak ayrıldı
Yozgat Platformu, ziyaretçilere ayrıca baklava ve Yozgat’ta yöresel çerez olarak yenen ‘hedik’ de ikram etti. Standa getirilen ve yine Yozgat’ın ünlü yöresel yemeği olan ‘arabaşı’ ikramı ise, yaşanan izdiham sebebiyle iptal edildi.

Hazırlanan şerbet, sırtta taşınan geleneksel şerbet ibriğine dolduruldu
Yozgat Sarıkaya Belediyesi tarafından hazırlanan ve Roma Hamamı (Basilica Therma) maketinin önünde fuar ziyaretçilerine ikram edilen tarçınlı gül şerbeti de aynı oranda ilgi gördü.

Şerbeti, Sarıkaya Belediyesi'nin özel kostümlü görevlisi dağıttı
Yozgat Platformu Kadın Kolları Başkanı Hülya Özel’in Yozgat kimliğine millî vurgu yapan Türk Bayrağı temalı özel kostümü de beğeniyle karşılandı. 

Başkan Başer, ziyaretçilerin talebi üzerine Hülya Özel'le birlikte poz verdi
Yozgatlı ses sanatçısı Gökhan Ay’ın minik konseri, ses sisteminde aksaklıklar olsa da, stantta ziyaretçilere duygu yüklü coşkulu dakikalar yaşattı. 

Gökhan Ay, şarkı söylerken ziyaretçilerin fotoğraf talebini de yerine getirdi
Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde üretilen bakır işlemeciliği sanatı ürünleri de ziyaretçilerden ilgi gördü. 

Boğazlıyan'da bakır  eşyaların üretildiğini Yozgatlılar bile bilmiyormuş
Bakır işlemeciliği ürünlerinin çok daha iyi tanıtılması gerekiyor
Bakır ürünlere özellikle hanımlar ilgi gösterdi
Boğazlıyan'ın ürünleri hayranlıkla izlendi
Ürünler arasında yer alan büyük boy bakır küvet, yer darlığı sebebiyle standın arka kısmına yerleştirilmiş olmasına rağmen dikkat çekti.

Bazı ziyaretçiler, "Bu da bakırdan mı yapılmış?" diye soruyorlardı
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ile Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Platformu Başkanı Kâzım Ekinci, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Deniz ve Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri ile Yozgat’ın tanıtımı konusunda sohbet ettiler.

Yusuf Başer-Kazım Ekinci-Abdülkadir Yazıcı
Yozgat STK temsilcileri, Saadettin Öztürk ve Kazım Ekinci ile birlikte
Merkezi İstanbul’da bulunan Akbucak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Avukat İlhan Öztürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’le birlikte.


(Fotoğrafları büyük olarak görmek için üzerlerine tıklayınız.)

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: