31 Ocak 2013 Perşembe

AB’nin 2009’da ödeneğini gönderdiği İŞGEM projesi, 2013’te neredeyse ihmal kurbanı oluyordu

MHP'li Meclis Üyeleri basın toplantısı düzenledi
Yozgat Sorgun Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi Abdullah Söylemez, ödeneği AB tarafından karşılanan ve 2009 yılında belediyeye gönderilen İŞGEM projesinin belediye tarafından ihmal edildiğini, 2013 yılında ödeneğin geri alınması riski belirince de, arsa tahsisi için arazi sahiplerine belediye aleyhine tavizler verildiğini iddia etti.

Sorgun Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri, düzenledikleri basın toplantısında, muhalefet temsilcileri olarak belediye çalışmalarına yönelik yaptıkları denetim faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. Basın toplantısına Abdullah Söylemez, Ali Yakın, Ziya Başer, M. Erkut Ekinci ve Tahir Demirel katıldı.

MHP Meclis Üyeleri Sözcüsü Abdullah Söylemez, İŞGEM projesi konusunda belediyenin sergilediği ihmal ve belediye bütçesine verdiği zarar konusunda şu iddiada bulundu:

Neredeyse ödenek geri alınacaktı

“4 Ocak 2012 tarihinde MHP meclis üyeleri olarak İŞGEM projesi hakkında Belediye Meclisi’ne bir soru önergesi verdik. Projenin son durumu hakkında bilgi istedik. ‘Avrupa Birliği projesi’ olarak lanse edilen bu projenin takibini MHP Meclis üyeleri olarak bizler yaptık. 2008-2009 yıllarında hazırlanıp ödeneği Avrupa Birliği tarafından 2009 yılında gönderilen bu proje, maalesef Belediyece yeterince ciddiye alınmamış, ancak 2013 yılı birinci ayında yer tespitinin gecikmesi üzerine ödeneğin gönderileceği riski artınca, daha önce sadece kamulaştırma ile alınabilecek yer, belediye tarafından arsa sahiplerine büyük tavizler verilerek, o bölgedeki yeşil alan da arsa sahipleri lehine kaldırılarak ve imar kanununda zorlama yapılmak suretiyle İŞGEM Projesine yer gösterilebilmiştir.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: