28 Aralık 2012 Cuma

“Eğitim Ormanı”na 6 bin fidan dikildi

Her öğretmen için bir fidan
Yozgat Belediyesi, eski adı Nohutlu Tepesi olan Şahin Tepesi’nde öğretmenler adına oluşturulacak hatıra ormanı için tahsis ettiği alana “24 Kasım Öğretmenler Günü”nde dikmeyi planladığı ancak o tarihte hava şartlarının müsait olmaması sebebiyle ertelediği fidan dikimini bu gün gerçekleştirdi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Millî Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğretmenler ve öğrenciler tarafından “Eğitim Ormanı”na 6 bin fidan dikildi.

Belediye Başkanı Başer, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” münasebetiyle engelli vatandaşlar anısına 3 bin fidan diktiklerini hatırlatarak, Yozgat’ta görev yapan yaklaşık 6 bin öğretmen anısına 6 bin fidan diktiklerini söyledi. Başer, “İnşallah Yozgat’ımız yeşil bir il olacak. Bu kapsamda ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz       “ dedi.                                                                                  

Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş da, belediye tarafından kendileri için ormanlık alan tahsis edilmiş olmasının kendilerine verilen değerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Biz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde başkanımızla görüşmemizde 6 bine yakın öğretmenimiz olduğunu söylemiştik. Başkanımız da bize jest olsun diye her öğretmen için bir tane fidanı bu gün burada toprakla buluşturuyor. Biz bu uygulamayı Bakanlığımızın başlattığı belediyeler ile ortak yürütülen 'Okullar Hayat Bulsun Projesi'nin bir parçası olarak da görüyoruz.” 

Hiç yorum yok: