29 Kasım 2012 Perşembe

Sorgun’un halk ozanları,
6. Aşıklar Bayramı’na hazırlanıyor

Aşıklar Bayramı 15 Aralık'ta
Sorgun Yazarlar, Aşıklar, Şairler Kültür ve Araştırma Derneği (SOYAŞAD), bu yıl altıncısı düzenlenecek olan “Aşıklar Bayramı”na hazırlanıyor.

Âşıklar Bayramı, 15 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 18.00’de İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu’nda yapılacak.

SOYAŞAD Başkanı Durali Doğan ve dernek yönetim kurulu üyeleri Hacı Yiğid, M. Ali İlbaş ve Hüseyin Adak, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’i makamında ziyaret ederek program için destek istediler.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, “Sorgun, gelişmekte olan bir ilçe. Sosyal, kültürel ve ekonomik zenginliğini Türkiye ve tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Sorgun Şairler ve Yazarlar Derneği’nin kültürel çalışmalarını takdir ediyor ve destek veriyoruz. Geleneksel hâle gelen Sorgun 6. Aşıklar Bayramı’na öncekilerinde olduğu gibi bu yıl da belediyece destek vereceğiz” dedi.

Sorgun Belediyesi destek verecek
Dernek Başkanı Durali Doğan, aşıklık geleneğini yaşatmak ve ahirete intikal etmiş olan Sorgunlu aşıkları, şairleri anmak, hatıralarını tazelemek amacıyla böyle bir faaliyet düzenlediklerini söyledi. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’e teşekkür eden Doğan, “Sorgun 6. Aşıklar Bayramı’na Yozgat’tan ve Sorgun’dan katılacak olan aşıkların yanı sıra, Türkiye’nin ünlü aşıklarından Aşık Gülsüm Kahraman, Aşık Eserî, Aşık Kaptanî, Aşık Âlimî, Aşık Kul Fanî, Sorgunlu Aşık Hacı Özkan ve Aşık Rıza Kaygusuz da katılacak” dedi.

Hiç yorum yok: