29 Kasım 2012 Perşembe

CHP İl Başkanı Onur Kaytan
“sahte üyelik” iddiasını yargıya taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan, kendisinin ve ailesinin, kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiği gerekçesiyle Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundu.

Şikâyet dilekçesini Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun’a veren Kaytan, adliye sarayı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bilgisi dışında AK Parti’ye üye yapılmasının kendisini üzdüğünü belirterek, “Olay, partililerimizi, şahsımı ve ailemi derinden üzmüştür. Bu olayın takipçisi olacağımızı belirtmiştik. CHP İl Başkanı olarak duyduğumuz sorumluluk neticesinde bugün Cumhuriyet Başsavcımıza şikâyette bulunduk. Bu yapılan hukuksuzluğu, sahte belgeciliği kim yaptıysa cezasını çekmesini istiyoruz” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasının, kendisinin bilgisi olmadan yapılan üyeliğin bir tescili olduğunu ifade eden Kaytan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sehven yapılmış bir olay olduğu söyleniyor. Benim üyeliğim 2 kez yapılmış. İlki 26 Mart 2012 tarihinde, diğeri de 1 Haziran 2012 tarihinde yapılmıştır. Sehven yapıldığına inanmıyorum. Çünkü eşim üye yapılmış, kardeşim üye yapılmış, mahallemde oturan sakinlerden üye yapılanlar var. Sehven değil de bilinçli yapıldığını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili de bugün gerekli suç duyurumuzu yaptık.”

Hiç yorum yok: