24 Kasım 2012 Cumartesi

Onur Kaytan’ın açıklaması hükümet gündeminde
Çelik: Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz!..

Hüseyin Çelik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın, Yozgat’ta 381 CHP’linin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğine dair açıklaması hakkında, “Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz” dedi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde ve Rize’de bazı CHP üyelerinin kendi bilgileri dışında AK Parti’ye üye kaydedildiğine dair iddiaların ardından CHP Konya ve Yozgat İl Başkanlıkları da kendi illeri için aynı iddiayı gündeme getirince, konu siyasetin gündemine taşındı.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan’ın, “Bilgisi dışında AK Parti’ye üye kaydedildiği için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP üyeliğinin düşürüldüğünü” açıklaması üzerine, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, İzmir Gaziemir’de konuyu gündeme getirdi.

CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı’nda basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Adnan Keskin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaklaşık 60 bin kişinin hem CHP, hem de AK Parti’ye üye gözükmesine dair tespiti sonucu yaptığı işlemleri değerlendirdi.

Keskin: AK Parti üyelerimizi çalıyor
Keskin, “Yolsuzluklarda ustalığını kanıtlayan AKP yeni alanda da becerisini sergiledi. Üye çalmada ne kadar usta olduğunu son günlerde ortaya çıkan üye tablosu ile gösterdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen karar ile bu durum ortaya çıktı. CHP’nin 60 bine yakın üyesi AKP’nin üye üretme merkezinde yapay bir takım belgelerle kendi üyeleri gibi bildirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı bu kadar yüksek oranda kişiyi iki partiye de üye olduğu için düşürdü” dedi.

“Belgeleri açıklamazlarsa üye hırsızlığıyla itham edeceğiz”

Genel Sekreter Tamaylıgil ile birlikte yürüttükleri çalışmalarda CHP’ye kayıtlı kişilerin yüzde 90’ının AK Parti’ye üyelik için başvurmadığını söyleyen Keskin, şöyle konuştu:

“AKP’ye kayıtlı görünen arkadaşlarımız bizzat o partinin ilçe başkanlıklarına başvurarak partilerine kayıtlı olduğuna ilişkin kayıt fişlerini soruyor. Maalesef AKP’liler böyle kayıtların ellerinde bulunmadığını gerekçe göstererek talepleri reddetmişlerdir. Bu duruma sebebiyet veren iktidar partisinin üst düzey yöneticileri yavuz hırsız misali televizyon karşısına çıkarak böyle bir olumsuzluk varsa kabul etmeyeceklerini, gerekeni yapacaklarını kamuoyuna anlatmışlardır. Siyasi Partiler Kanunu’na göre bir partiye üye olmak isteyen kişi üç nüshadan oluşan bir kayıt fişi imzalar. Bunun bir nüshası ilçeye, diğerleri ile ve sonuncusu da genel merkeze gönderilir. AKP’nin üst düzey yöneticileri bizim parti mensuplarımız ile ilgili ellerinde böyle bir belge varsa kamuoyuna açıklamalıdır. Sahtekârlıkları net olduğu için, ellerinde böyle bir belge bulunmadığı için her konuda olduğu gibi işi gündemden düşürmeye çalışıyorlar. Biz bu sahtekârlıkları yapanları şikâyet edeceğiz. Ellerindeki belgeleri açıklamazlarsa üye hırsızlığıyla itham edeceğiz. Bizim partimizin onuruyla oynayanların bu kişilerin yargı karşısında hesap vermesi için gereken çalışmayı yapacağız.”

AK Parti’li Çelik: Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz

Bu iddialar, muhabirler tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e de soruldu. Çelik, “Bunu kim yaparsa pahalıya ödetiriz” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: