15 Ekim 2012 Pazartesi

Türkeş’e göre, Bahçeli MİT ajanıydı

Selim Kaptanoğlu'nun iddiası tekzip edilecek mi?
Alparslan Türkeş’in doktoru Selim Kaptanoğlu, Türkeş’in, Muharrem Şemsek’e gönderdiği bir mektupta, Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu yazdığını iddia etti.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 12 Eylül Darbesi Alt Komisyonu, Alparslan Türkeş’in 3,5 yıl yattığı Mevki Hastanesi’ndeki doktoru ve 12 Eylül sürecinde MHP davasında yargılanan Selim Kaptanoğlu’nun da bilgisine başvurdu.


Kaptanoğlu, komisyona bilgi verirken, Türkeş’in, Muharrem Şemsek’e gönderdiği bir mektupta, Devlet Bahçeli’nin MİT ajanı olduğunu yazdığını iddia etti.

Kaptanoğlu’nun anlattığına göre, Milliyetçi Hareket Partisi’nin kurulma çalışmalarının yapıldığı günlerde parti kurma görevi Muharrem Şemsek’e verilmişti. Muharrem Şemşek, Genel Başkan arayışı içerisindeydi. Bu arada Devlet Bahçeli de Genel Başkan olmak istiyordu. Parti kurma görevi Şemsek’e verildiği halde, Bahçeli sık sık müdahale ediyor, Şemsek’e zorluk çıkarıyordu. Bunun üzerine Şemsek, durumu Türkeş’e naklederek Bahçeli’den şikâyetçi oldu. Türkeş de, hastanede bir mektup yazarak Şemsek’e gönderdi. Mektupta, Bahçeli’nin MİT ajanı olduğu yazıyordu…

Türkeş’in Özel Kalem Müdürü Hamdi Başçavuş’un da MİT ajanı olduğunu ileri süren Kaptanoğlu, buna neden müsaade ettiğini Türkeş’e sorduğunu, Türkeş’in de “Biz MİT ajanı olduğunu bilirsek zarar vermez bize, kontrol altında tutabiliriz. Yabancı bize daha çok zarar verir” cevabı verdiğini söyledi.

Türkeş izin verseydi Kenan Evren öldürülecekti

Selim Kaptanoğlu, komisyona bilgi verirken, Türkeş’in izin vermesi hâlinde Kenan Evren’in öldürüleceğini ancak Türkeş’in buna izin vermediğini de iddia etti. Kaptanoğlu, bu iddiasını şöyle dile getirdi:

“İhtilalden sonra 3 tane havacı astsubay hastaneye geldiler. Mürted’deki uçak bakım teknisyeni çocuklar, başkanlarıyla beraber. Ülkücü bir teşkilat vardı orada. ‘Başbuğ’um, siz Kenan Paşa’yı öldürmemizi istiyorsanız eğer, size bu işkenceyi, şunu, bunu yapıyorlar burada biz onların uçağına bomba koyalım -çünkü bunlar uçağın bakımını yapıyorlar- havada infilak ettirelim isterseniz.’ Türkeş, müsaade etmedi, ‘Yok oğlum, bunların 5’i bir yerde geziyor, bunlara bir şey olursa Haydar Saltık var, o daha berbat’ dedi. Onlar da hayatlarını Türkeş’e borçlular yani. Yoksa Alparslan Türkeş için ordu içerisinde ölmeyi göze alan bir sürü insan vardı. Kaçırılma hikâyesi de öyle. Alparslan Türkeş isteseydi hapishaneden kaçardı. Alparslan Türkeş’i yakınındaki bazı arkadaşları yanılttı, ‘Kenan Evren size bir şey yapmaz. Nurettin Ersin sizin sınıf arkadaşınız’ falan gibi. Bence Türkeş teslim olmamalıydı ihtilalde, yanlış yaptı.”

Hiç yorum yok: