15 Ekim 2012 Pazartesi

‘Beşibiryerde’ bebekler kısmetleriyle geldi

Yozgatlı İbrahim-Özlem Bulut çiftinin beşiz bebekleri için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık çifte ayda 900 TL maaş bağladı. Bakanlık ayrıca bebeklerin bez ve mama gibi ihtiyaçlarını da karşılayacak.

Bulut çiftinin ikinci çocuk sahibi olma istekleri düşükle sonuçlanınca ilaç tedavisiyle beşiz bebekleri oldu. Bebekler akciğerlerinin yeterince gelişmemesi nedeniyle yenidoğan yoğun bakım servisinde solunum desteği için kuvöze konuldu. Ciğerleri gelişince kuvözden çıkarılan bebekler, 85 gün sonra taburcu edildi.

Bir tane bebek beklerken beş çocuğa birden sahip olmanın heyecanı ve telaşını yaşayan aileye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı destek oldu. Bakanlık aileye bebeklerine rahatlıkla bakabilmesi için maaş bağladı.

İbrahim Bulut, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in kendilerini aradığını, tebrik ettiğini söyledi. Şahin’in kendileri ile ilgilenme sözü verdiğini ve gerekli işlemler için Yozgat Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğü’ne yönlendirildiklerini aktardı.
Bakanla görüşmekten ve bakanlığın kendilerine destek olmasından çok memnun olduğunu vurgulayan Bulut, Bakan Şahin’e teşekkür etti. Eşinin ve bebeklerinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyen beşizlerin babası salı günü Yozgat’a döneceklerini ifade etti.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: