18 Ağustos 2012 Cumartesi

“Deyyus” benzetmesi tepkilere sebep oldu

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül’ün Cuma vaazında kullandığı bazı ifadeleri tepkiyle karşılandı.

Nasuh Yaylagül, Cuma vaazında, sokaklarda yapılan düğünlerde kadınların kızların oynadıklarını, etraflarına toplanan erkeklerin de onları seyrettiklerini belirterek, bunun İslâmî açıdan doğru olmadığını ifade etti. Yaylagül, daha sonra Hz. Muhammed’in “Deyyus cennete giremez” şeklindeki hadisini hatırlatarak, eşlerini kıskanmayanların Hz. Muhammed tarafından deyyus olarak tanımlandığını söyledi.

Yozgat Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül’ün “Düğünlerde karısının kızının oynamasına müsaade eden erkekler deyyustur” şeklinde algılanan sözleri, vatandaşların tepkilerine sebep oldu. Bazı vatandaşlar, Yaylagül hakkında Yozgat Müftülüğü’ne şikâyette bulundular.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası, Yozgat Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Yozgat Ticaret Borsası, Yozgat Ziraat Odası ve Yozgat Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, yayınladıkları ortak bildiride, insanlara İslâm’ı sevdirmeleri gereken din görevlilerinin bu şekilde sözler sarf etmelerinin İslâm’a zarar verdiğini belirterek, Nasuh Yaylagül hakkında gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

CHP Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan da twitter mesajında “Yozgat halkına yapmış olduğu vaaz nedeni ile Müftü Yardımcısını bu hoşgörüsüz davranışlarından dolayı kınıyorum” dedi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu adam vaaza çıkmadan ne içtiyse bende ondan istiyom

Adsız dedi ki...

Biri ağzına biber sürsün bu müftünün çok ayıp. Koskocaman müftü olmuş yazık nasıl konuşuyo.Gitsin burdan onu istemiyoruz