3 Temmuz 2012 Salı

“Turist akar Yozgat bakar” durumu değişecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat’ın, Hattuşaş, Kapadokya gibi turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği yerlerin geçiş noktasında olduğunu belirterek, turistik seyahat organizasyonları yapan firmalarla görüşerek, gezi güzergâhlarına Yozgat’ın tarihî ve turistik yerlerini de dahil etmelerini isteyeceklerini söyledi. Başer, yayla turizmine yönelik olarak birtakım hazırlıklar yaptıklarını kaydetti.

Sorgun alt yapıyı hazırlıyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde de, Çorum, Boğazkale, Hattuşaş, Nevşehir, Kapadokya bölgelerine giden turistleri Yozgat’ta ağırlamanın hazırlığı yapılıyor.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçede 5 yıldızlı bir termal tesis olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“İlçemizde şu anda 5 yıldızlı bir termal tesisimiz bulunmaktadır. 300 yatak kapasiteli tesisimizin yanı sıra, inşaatı süren 5 yıldızlı bir otel de 400 yatak kapasiteli olacak. İl Özel İdaresi tarafından da 5 yıldızlı bir tesis daha ilçemize kazandırılacak. Toplamda ilçemiz bin 100 yatak kapasitesi ile jeotermal alanda hizmet verecek.”

Her yıl Çorum, Boğazkale, Hattuşaş, Nevşehir, Kapadokya bölgelerine yaklaşık bin otobüsle turist ziyaretinin gerçekleştiğine dikkat çeken Şimşek, “Bu turistler, Nevşehir’den Hattusaş’a geçerken Yozgat ve Sorgun yolunu tercih ediyorlar. Gerek termal turizm, gerek Kerkenes, Alişarhöyük, Çadırhöyük, Hititlerin Heykel Atölyesi konumundaki Hapis Boğazı, bu turistlerin ilçemizi ziyaret etmesinde önemli rol oynayacaktır. Turizm yatırımlarımızı yapıp, bu turistleri ilçemizde konuk etmek istiyoruz” diye konuştu.

Ayda 20-30 bin turist ağırlanabilir

Sorgun Büyük Termal Tesisleri ortaklarından Fettah Kayhan da, çevre iller ile Karadeniz ve Doğu illerinde tarihî ve turistik yerleri gezmeye giden turistleri konuk etmeye hazır olduklarını, bu yönde yapılan çalışmalardan da memnun olduklarını söyledi.

Turizmciliğin profesyonellik isteyen bir sektör olduğunu vurgulayan Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Halen 400 yatak kapasiteli ve 5 yıldızlı otelimizin inşaatı sürüyor. Önümüzdeki yıl inşaatımız tamamlanacak. Otelimiz inşaatının tamamlanmasının ardından bazı turizm firmaları ile oturup görüşeceğiz. Şu anda da görüşmelerimiz sürüyor. Anlaştığımız turizm firması, hem otelimizi çalıştıracak, hem de Nevşehir ve Hattusaş’a ziyarete gelen turistlerin buralarda konaklamalarına öncülük edeceklerdir. Bu da bir ay içerisinde 20-30 bin turist demektir. Şu an itibarıyla yatak kapasitemiz bunları karşılayacak durumda değil, ancak hem otelimizin, hem de diğer tesislerin tamamlanmasıyla bu sorun ortadan kalkacak.”

Kayhan, yeni tesislerde erkek ve bayanlar için ayrı ayrı termal havuz, olimpik havuz, aquapark, çocuk havuzu, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme yeri ile 141 suit oda, kral dairesi ve engelli odaları ile toplantı ve kongreler için de 7 toplantı ve balo salonunun da bulunacağını kaydetti.

Hiç yorum yok: