3 Temmuz 2012 Salı

Dayılı köyünde 550 dönümlük alanda ceviz ve meyve üretip paketlenmiş olarak satışa sunacak

Yusuf Bacanlı isimli genç bir müteşebbis, TOBB Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra memleketi Yozgat’a dönerek meyvecilik projesini uygulamaya koydu.

Dayılı köyü civarına meyve işleme fabrikası kurmayı planlayan Bacanlı, 550 dönümlük alanda ceviz, badem ve meyve üretecek; ürettiği meyveleri de fabrikada işleyip paketleyerek satışa sunacak.

2009 yılında hazırlayıp uygulamaya koyduğu 5 yıllık proje kapsamında Dayılı Köyü’nde 550 dönümlük alana 190 bin adet ceviz ve badem, 5 bin adet de çeşitli meyve fideleri diken Yusuf Bacanlı, projesi hakkında şu bilgileri verdi:

“Şu anda mevsimlik dönemler içerisinde 100-150 kişi burada emek vermektedir. Tamamen öz sermaye kullanılmak suretiyle uygulamaya koyduğumuz bu proje tamamlandığında, ülkemizin bu alandaki taleplerinin bir bölümü karşılanmış olacak, aynı zamanda da istihdam yaratılacaktır” dedi.

Bacanlı, aynı bölgede arıcılık alanında da çalışma yapacaklarını, bu konudaki altyapı çalışmalarının devam ettiğini anlattı.

Karın doyurmaktan para kazanmaya

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ise yapılan çalışmanın örnek teşkil edeceğini belirtirken, “Tarım, bugüne kadar karın doyurmak için yapılıyordu, bundan sonra para kazanılmak için yapılacaktır. Tarım kenti olan Yozgat’ta tarımsal sanayi de gelişecektir” dedi.

Hiç yorum yok: