13 Temmuz 2012 Cuma

Nurdoğan Topaloğlu vefat etti

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesi doğumlu AK Parti Kurucu Üyesi, eski Ankara Milletvekili Nurdoğan Topaloğlu hayatını kaybetti.

Nurdoğan Topaloğlu’nun cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Asrî Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine ailesinin yanı sıra Yozgatlı devlet adamı TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Boğazlıyan doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker katıldı.

Nurdoğan Topaloğlu kimdir?

1937 yılında Boğazlıyan’da doğdu. İlkokulu köyde, Ortaokulu Boğazlıyan’da, Liseyi Kayseri’de 1956 yılında bitirdi. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldu. Yozgat’ta Kaymakamlık stajı yaptıktan sonra Mihalıççık, Taşlıçay, Alaçam Kaymakamlıklarında bulundu. Mülkiye Müfettişliği yaptı. Giresun, Bolu, Isparta, Kastamonu Valiliklerinde bulundu. 1990-2001 yıllarında Danıştay Üyeliği yaptı. AK Parti kuruculuğu için 10 Ağustos 2001’de emekli oldu. Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu görevi ile Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevini de sürdürdü. Topaloğlu, evli ve iki çocuk babasıydı.

Hiç yorum yok: