18 Haziran 2012 Pazartesi

Şenlikler, memleketle irtibatı canlı tutuyor

Yozgat’ın ilçelerinde, belde ve köylerinde düzenlenen çeşitli festival ve şenlikler, hemşehri dayanışmasının ve göç etmiş hemşehrilerin memleketleri ile irtibatlarının canlı tutulmasını sağlıyor.

Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Alıçlı Köyü’nde düzenlenen Geleneksel Yayla Şenliği de bunlardan birisi.

Alıçlı Köyü Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Yayla Şenliği’ne AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Çekerek Kaymakamı Kürşad Atak, Garnizon Komutanı Erhan Arslan, Belediye Başkanı Duran Özkan, Alıçlı Köyü Derneği Başkanı Osman Akyol, Ankara’da faaliyet gösteren Çekerekliler Derneği Başkanı Enver Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İrtibatı koparmayalım

Alıçlı Köyü Derneği Başkanı Osman Akyol, uzun yıllar önce köylerinden göç eden insanların bu tür etkinliklerle yılda bir kez de olsa bir araya geldiklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Akyol, “Alıçlı köylüleri olarak, yeniden aynı heyecanı, aynı coşkuyu, aynı sevgiyi yaşamak ve paylaşmak için bir araya gelerek tanışıp kaynaşmak, kültürümüzü genç nesillere öğreterek nesilden nesile devam etmesini sağlamak istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar misali birlik ve beraberliğimizin devam etmesinin hepimizin menfaatine olacağının bilinci içerisinde her ferdin üzerine düşen görevi yapacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Şenlikte Sorgun Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterisinin ardından çeşitli hediye çekilişleri yapıldı. Anadolu Kervanı Müzik Gurubu’nun konser verdiği şenliğe katılanlar, hep birlikte dernek tarafından ikram edilen şenlik yemeğini yediler.

Hiç yorum yok: