19 Haziran 2012 Salı

Kale Grubu Onursal Başkanı Bodur: Yozgat, savunma sanayisi için uygun şartlara sahip

Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, Kale Grubu’nun yeni dönemde Savunma Sanayisi alanında da faaliyet göstermeye başladığını belirterek, savunma sanayisi alanında yatırım yapmak için Yozgat’ın uygun şartlara sahip olduğunu, fizibilite çalışmalarının biran önce başlatılacağını bildirdi.

Bodur, ayrıca Yerköy İlçesinde bulunan ve yılda 6 milyon metrekare üretimi olan seramik fabrikasının kapasitesinin yıllık 35 milyon metrekareye çıkarılacağını, Kalekim üretiminin ise mevcut durumdan 25 bin ton daha fazla olacağını söyledi.

Vali Şentürk, Bodur onuruna akşam yemeği verdi

Vali Necati Şentürk, Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur onuruna bir yemek verdi.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde verilen akşam yemeğine Vali Necati Şentürk, Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İdare Mahkemesi Başkanı Bekir Demirci, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Kale Holding Yönetim Kurulu Üyeleri Vahit Erdem ve Hasan Basri Aktan, Kale Holding üst düzey yöneticileri ve bazı kurum müdürleri katıldı.

Türkiye’nin önde gelen işadamlarından birisi olmasının yanı sıra üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle başta eğitim olmak üzere birçok alanda hayır ve bağışta bulunan Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur’a Yozgat Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklar 17 Haziran Babalar Günü münasebetiyle bir program sundular.

Babalar Günü münasebetiyle düzenlenen program da çocuklar, İbrahim Bodur’a çiçek takdim edip elini öptükten sonra şiirler, naatlar ve ilahiler okudular. Yozgat Çocuk Yuvası’nda kalan çocukların, İbrahim Bodur tarafından kızı ve torunu için yazdığı şiirleri okumaları İbrahim Bodur’u duygulandırdı.

İbrahim Bodur, yemekte yaptığı konuşmada, onuruna verilen yemek için Vali Necati Şentürk’e teşekkür etti. Bodur, “Anadolu’nun gelenek, görenek ve adetlerini yaşatan, vatansever, yiğit insanların yaşadığı güzel memleket Yozgat’ta bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Burada görüyorum ki Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, siyasiler ve bürokratlar büyük bir birlik ve beraberlik içerisindeler. Yeni Teşvik Yasasında Yozgat’ın 5. Bölge, Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapanların ise 6. Bölge imkânlarından yaralanacak olması bunun en büyük göstergesi. Birçok il bunu çok istemesine rağmen başaramamıştır” diye konuştu.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, başta Kale Grubu Kurucu Murahhas Azası ve Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur olmak üzere bütün Kale Gurubu Yöneticilerini Yozgat’ta görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Vali Şentürk, “Ülkemizin duayen işadamlarından İbrahim Bodur ile olan dostluğumuz uzun yıllara dayanmaktadır. Kendisi, ülkemizin en başarılı işadamlarından birisi olmasının yanı sıra bir o kadar da hayırsever bir insandır. Kurmuş olduğu işyeri ve fabrikalarda binlerce kişi çalışarak evlerine ekmek götürmektedir. İlimiz Yerköy İlçesinde de yatırımları bulunan İbrahim Bodur Beyefendiye tekrar hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum” dedi

Konuşmaların ardından Yozgat’ın geleneksel yemeği Testi Kebabı ikram edilen Dr. İbrahim Bodur, testiyi kırdıktan sonra bu güzel karşılama ve sıcak ortamdan oldukça etkilendiğini dile getirdikten sonra, Yozgat ekonomisine dair açıklamalarda bulundu.

Bodur, Yerköy ilçesinde bulunan ve yılda 6 milyon metrekare üretimi olan seramik fabrikasının kapasitesini yıllık 35 milyon metrekareye çıkarılacağını, Kalekim üretimini ise mevcut durumdan 25 bin ton daha fazla olacağını söyledi. Kale Grubu’nun yeni dönemde Savunma Sanayi alanında da faaliyet göstermeye başladığını belirten Dr. İbrahim Bodur, Savunma Sanayisi alanında yatırım yapmak için Yozgat’ın uygun koşulların sahip olduğunu belirterek, fizibilite çalışmalarının biran önce başlatılacağını bildirdi.

Hiç yorum yok: