25 Haziran 2012 Pazartesi

Düşürülen uçağın yeri tespit edildi
Yozgatlı pilottan henüz haber yok

Ulusal Radar Projesi kapsamında deneme uçuşu yaparken Suriye tarafından düşürülen silahsız askerî eğitim ve gözetleme uçağının, denizin 1.300 metre derinliğinde olduğu tespit edildi. Ancak pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Yozgatlı Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un akıbeti hakkında kesin bir bulgu elde edilemedi.

Fırlatma koltukları ile postalları bulundu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefet liderleriyle yaptığı görüşmede “fırlatma koltuklarının bulunduğu ancak pilotların fırlatma koltuğundan yararlanamadığının tahmin edildiği, paraşüt izi olmadığı, pilotlara ait olduğu düşünülen 4 postal bulunduğu, pilotların uçakla birlikte sulara gömülmüş olabileceği” belirtildi.

Pilotun köyünde umutsuz bekleyiş

Askerî uçağımızın Suriye tarafından düşürülmesinden sonra kayıp pilotlardan Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’un Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Söylemez köyündeki baba ocağına da ateş düştü.

Aksoy’un dedesi İzzettin Aksoy ve babaannesi Zeynep Aksoy, 1,5 yıl önce evlendiğini belirttikleri torunlarının acı haberini aldıktan sonra hiç uyumadan gece gündüz dua ettiklerini söylediler.

Söylemez köyünün Muhtarı Şehabettin Sürel de köy ahalisi olarak haberi alır almaz büyük bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Sürel; “Köy halkı olarak bir araya gelip dua etmekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Haberi aldığımızdan beri olayın acısını yaşıyoruz. Dualarımız Hasan pilotumuz ve diğer tüm pilotlar için. İnşallah tez zamanda bulunur” diye konuştu.

Hiç yorum yok: