25 Haziran 2012 Pazartesi

Çiftçilerin yıllardır ısrarla talep ettiği
Soğuk Hava Deposu tamamlanmak üzere

Yozgat’ta çiftçilerin ellerinde kalan ürünlerinin çürümesi sebebiyle yıllardır yöneticilerden en fazla istekte bulundukları Soğuk Hava Deposu’nun yüzde 99’u tamamlandı.

Tesislerde incelemede bulunan Vali Şentürk, “Son derece modern sistemler kullanarak kurulan bu tesis ile bölgemizdeki meyve üreticilerinin kârlılık oranlarını artırmak ve üretimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Toplam 622 bin Liraya mal olan Soğuk Hava Deposu’nun maliyetinin 455 bin Liralık kısmını Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, 167 bin Liralık kısmını da Yozgat Organize Sanayi Müdürlüğü karşıladı. Depo, her iki kurumun yüzde 50 oranında ortaklığıyla işletilecek.

Soğuk Hava Deposu’nun içerisinde 403, 704, 480 ve 495 metrekarelik toplam 4 adet soğutma odası bulunuyor. Bu odalardan üç tanesi -4 / +4 derece soğuk muhafaza odası, bir tanesi de +5 / -23 derece çift rejimli yani hem donmuş muhafaza, hem de soğuk muhafaza odası.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz ve Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Erdoğan Öztürk, teknik elemanlarla birlikte bu gün tesisleri gezerek incelemelerde bulundular.

Vali Şentürk, “Son derece modern sistemler kullanarak kurulan bu tesis ile bölgemizdeki meyve üreticilerinin kârlılık oranlarını artırmak ve üretimi teşvik etmeyi amaçlıyoruz” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: