25 Haziran 2012 Pazartesi

Akgül: Sarıkaya, 1959’daki kasaba hâline geriliyor, bir tane işadamı bile kendi ilçesine destek vermiyor

TESKOMB Genel Başkanı ve 23. Dönem Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, milletvekilliği döneminde seçim bölgesi olan Sarıkaya ilçesinde işadamlarına sitemde bulundu.

Bölgeye hizmet gelmesi için milletvekillerinin çabasının yeterli olmayacağını belirten Akgül, “Sorgun ilçemiz her geçen gün büyüyor, Sarıkaya ilçemiz ise 1959’daki kasabaya doğru gidiyor. Bu ne hükümetin zafiyetinden ne de buradaki siyasilerin zafiyetinden; bu, bizlerden kaynaklanıyor. Bazı projelere destek ve önem vermiyoruz. Bir tane işadamı gelip de yüksekokula bağış yapmadı. Yok mu içimizde bir zengin? Biz bu yüzden kötüye gidiyoruz; yoksa devlet, bütün imkânlarını seferber etmiş durumda” diye konuştu.

Yüksekokul inşaatının bu senenin sonunda tamamlanacağı vaadinde bulunan Akgül, “Okulla iş bitmiyor. Bir kere zihniyetimizi değiştirmemiz lâzım. Bunun yanında uygulamalı hastane olması lâzım. O yatırım 11 Milyon Lira. Bunun parası Bozok Üniversitesi’nde. Onu da alırız elbirliği yaparsak. Bu konuda tüm kesimlere ihtiyaç var” dedi.

Sarıkaya, Yüksekokul için Akgül’den yardım istedi

Kısa adı TESKOMB olan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği’nin Genel Başkanı, 23. Dönem AK Parti Milletvekili Abdülkadir Akgül, hafta sonu ilçe girişinde Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ve AK Parti Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Turan Karataş’ın da yer aldığı yüzlerce araçlık bir konvoyla karşılandı.

Akgül, milletvekilliği döneminde temeli atılan ancak daha sonra inşaatı duran Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun tamamlanması için Hacı Hasan Bor Parkı’nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan Karataş, milletvekilliği döneminde TESKOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül’ün desteğiyle temeli atılan Meslek Yüksekokulu inşaatının durduğunu belirterek, “Yüksekokul bizim için çok önemli. Sarıkaya’nın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden büyümesi için yüksekokulun biran önce tamamlanması gerekiyor. Yüksekokulumuzun tamamlanması TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ün desteğine bağlı” dedi.

Erbir: Yüksekokula Abdülkadir Akgül’ün ismi verilmeli

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de yüksekokulun temelinin atılması ve bu aşamaya gelmesinin tamamen Akgül’ün desteği sayesinde olduğunu belirterek, “Biz Sarıkaya halkı olarak bu okulun eski vekilimiz ve TESKOMB Genel Başkanımız tarafından bitirilmesini, Sarıkaya’nın hizmetine açılmasını canı gönülden arzu ediyor, talep ediyoruz. Belediye Başkanı olarak bu eserin isminin Abdulkadir Akgül Yüksekokulu olarak verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

TEKSOMB Genel Başkanı Abdulkadir Akgül ise, Yozgat’tan ayrılalı bir yıl olduğunu ve ikinci defa Yozgat’a geldiğini belirterek, Yozgat’a herhangi bir kırgınlığı olmadığını, TESKOMB’daki işlerinin yoğunluğu sebebiyle Sarıkaya’ya daha sık gelemediğini ifade etti.

Bölgeye hizmet gelmesi için milletvekillerinin çabasının yeterli olmayacağını belirten Akgül, “Sorgun ilçemiz her geçen gün büyüyor, Sarıkaya ilçemiz ise 1959’daki kasabaya doğru gidiyor. Bu ne hükümetin zafiyetinden ne de buradaki siyasilerin zafiyetinden; bu, bizlerden kaynaklanıyor. Bazı projelere destek ve önem vermiyoruz. Bir tane işadamı gelip de yüksekokula bağış yapmadı. Yok mu içimizde bir zengin? Biz bu yüzden kötüye gidiyoruz; yoksa devlet, bütün imkânlarını seferber etmiş durumda. Bugün Yozgat için bulunmaz bir nimet Başbakan yardımcımız var. Kendisi çok gayretli ve çalışıyor” diye konuştu.

Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun sadece bir yüksekokul olarak değerlendirilmesinin yanlış olacağına işaret eden Akgül, şunları söyledi:

Hastane parası Bozok Üniversitesi’nde

“Burası, etrafımızdaki 23 ilde olmayan başlı başına bir kompleks. Yanında beş yıldızlı otellerin yarışa gireceği bir yer; Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu. Okulu bu senenin sonuna bitiririz. Okul biter, ancak okul bitmekle olmaz. Okulla iş bitmiyor. Bir kere zihniyetimizi değiştirmemiz lâzım. Bunun yanında uygulamalı hastane olması lâzım. O yatırım 11 Milyon Lira. Bunun parası Bozok Üniversitesi’nde. Onu da alırız elbirliği yaparsak. Bu konuda tüm kesimlere ihtiyaç var. Sarıkaya’nın geleceği bu okulda. Bunu yaptığımız zaman diğer yatırımlar da kendiliğinden gelir. Okulun temelini birlikte attık, bitirme konusunda ise hiçbir engel yok. Hastane için elbirliği lâzım. Rektörlüğün kapısını çalacağız. Bu konuda desteğe ihtiyaç var.”

Hiç yorum yok: