20 Haziran 2012 Çarşamba

Başer: Yatırımcılara arazi bulmakta zorlanıyoruz
Bektaş: Sivil toplum kuruluşları göz ardı ediliyor

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ve bazı partililerle birlikte Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (YESOB) Başkanı Uğur Bektaş’ı makamında ziyaret etti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, ziyarette yaptığı değerlendirmede, yeni teşvik sisteminin Yozgat’a sağladığı avantajlardan bahsederek, yatırımcıyı Yozgat’a getirmek için el birliği ile gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi. Başer, “Şu anda yatırımcılara yatırım yapacak arazi bulmakta zorlanıyoruz; ama bulacağız. Elbirliği ile beraber sizlere de büyük gayretler düşüyor” dedi.

Bektaş: Sivil toplum kuruluşları göz ardı ediliyor

YESOB Başkanı Uğur Bektaş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ancak bazı organizasyonlar konusunda sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmadığını ileri sürerek sitemini dile getirdi. Bektaş, ‘Yozgat Tanıtım Günleri’ ve ‘Sürmeli Festivali’ gibi organizasyonlar öncesinde kendilerinden görüş alınmamasından yakındı.

Bektaş, “Yozgat Tanıtım Günleri yapılıyor. Bugün 31 bin esnaf ve sanatkârı temsil eden Esnaf Sanatkârlar Odası başkanına ‘siz burada ne yapabilirsiniz, nasıl katkı sağlarsınız?’ diye sorulmuyor. Demek ki, sivil toplum örgütlerine son dönemlerde fazla bir ihtiyaç yok” diye konuştu.

Partiler üstü bir konumda olduklarını fakat Yozgat’ın menfaati için iktidarın hizmete yönelik çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını ifade eden Bektaş, sivil toplum kuruluşlarının göz ardı edildiğini ileri sürdü.

Hiç yorum yok: