11 Mayıs 2012 Cuma

Yenifakılı’da toprağa gömülü 3 ceset bulundu, Başkan Uyar, gazinoların çokluğundan yakındı

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinde, 2 Mart tarihinde kaybolan ve 28 Nisan tarihinde tarlada gömülü bulunan belediye personeli 51 yaşındaki Şinasi Sarıaslan cinayetini soruşturan jandarma, bu gün de biri evin bahçesinde, biri de arazide gömülü olmak üzere 2 ceset daha buldu. Böylece, toprağa gömülü olarak bulunan ceset sayısı 3’e yükseldi.

Öldürülerek toprağa gömülenlerden Ziya Y.’nin Yenifakılı ilçesinde bir gazinoda çalıştığı öğrenildi. Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, “İlçemizde gazinoların çok olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Öldürüp toprağa gömmüşler

Yenifakılı Belediyesi’nde çalışan Şinasi Sarıaslan, 2 Mart 2012 tarihinde kaybolmuş, ailesi, durumu jandarma ve polise bildirerek yardım istemişti. 28 Nisan tarihinde bir çiftçi, tarlasını ilaçlarken toprağa yarı gömülü vaziyette bir ceset görünce, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, yaptığı incelemede cesedin Şinasi Sarıaslan’a ait olduğunu ve bıçaklanarak öldürüldüğü tespit etti.

Olayın ardından soruşturmayı derinleştiren jandarma, olayla bağlantılı görülen 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların sorguları sonucunda, 2 kişinin daha öldürülerek gömüldüğü belirlendi.

Gece Dursun K.’nin evinin bahçesini kazan emniyet ve jandarma ekipleri, bir kadın cesedi, çöplük mevkiinde bir çam ağacının altında ise bir erkek cesedi buldu.

Kadın’ın Mehtap Y., erkeğin ise kadının kayınbiraderi Ziya Y. olduğu tespit edildi.

Çıkarılan cesetler, otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, öldürülen Mehtap Y. ve Ziya Y.’nin, öldürüldükten sonra cep telefonlarından ailelerine ‘Biz birlikte kaçtık, kimse aramasın’ diye mesaj gönderildiği iddia edildi. Ziya Y.’nin Yenifakılı ilçesinde bir gazinoda çalıştığı öğrenildi.

Altındağ Mahallesi Muhtarı Habib Budak, polislerin ceset arama çalışmasına kendisinin de katıldığını belirterek, “Yapılan aramada Dursun K.’ye ait evin bahçesinde bir bayan cesedi bulundu. Bir diğer ceset de çöplükte bulundu” dedi.

Yenifakılı Belediye Başkanı Hüseyin Uyar da, Yenifakılı’da 3 ceset bulunduğunu ve bunlardan birinin belediye personeli olduğunu belirterek, “Çok sevdiğim çocukluk arkadaşımdı. 2 Mart’ta kaybolmuştu. Personelimiz, tarlada ölü olarak bulundu. Güvenlik güçlerimiz çok iyi çalıştı. Onlarla ilgili birçok insan sorgulandı. İstihbaratımız çok güzel çalıştı. Bu çalışmalar neticesinde çorap söküğü gibi geldi. İlçemizde gazinoların çok olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.

Hiç yorum yok: