16 Mart 2012 Cuma

Yerköy’de yapılan “Yiğit” ve “Kürşat” isimli robotlar, Ankara’da Yozgat’ı temsil edecek

Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin Robot Kulübü’ne üye öğrenci ve öğretmenler tarafından imal edilen “Yiğit” ve “Kürşat” isimli robotlar, 17 - 18 Mart tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek olan 9’uncu Uluslararası ODTÜ Robot Günleri’nde Yozgat’ı temsil edecek.

Yerköy Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Muammer Almacı, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri eğitimi alan öğretmen ve öğrencileri tarafından yapılan “Yiğit” ve “Kürşat” isimli robotların, zemine çizilen bir hattı takip ederek, önceden belirlenen hedefe ulaşabildiklerini söyledi.

Yapılan robotların öğrencileri çok iyi motive ettiğini belirten Almacı, “Öğrencilerimiz ders saatleri dışında burada gelip elektronik olarak bir şeyler üretmeye çalışıyorlar. Yeni bir şeyler üretmek için arayışlara giriyorlar. İnşallah ürettiğimiz robotlar Ankara’da Yozgat’ı en iyi şekilde temsil eder” dedi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Geleceğin önemli alanlarından birisinde robot yaparak "Bu işte biz de varız" diyen öğrencileri sadece bu başarılarıyla değil, robotlarına Türkçe isimler koyarak dil bilincine sahip olmaları bakımından da kutlarım.