2 Mart 2012 Cuma

Sahipsiz hayvanlara belediye sahip çıkıyor

Yozgat Belediyesi, ilde etkisini sürdüren kar yağışı ve kış şartları sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak köpeklerini hayvan barınağında besliyor.

Son günlerde kent merkezinde çok sayıda başıboş köpeğin gezmesi belediyenin ilgili birimini harekete geçirdi. Soğuk ve karlı kış günlerinde yiyecek bulmakta zorlanan başıboş köpekleri yakalayan belediye görevlileri, köpekleri toplama aracıyla hayvan barınağına götürüyor. Burada beslenen sokak köpeklerinin kış mevsiminde açlıktan ölmeleri veya insanlara zarar vermeleri önleniyor.

Sokak köpeklerini yakalamanın zor olduğunu belirten hayvan barınağı yetkilileri, iki günde 13 sokak köpeğini yakaladıklarını ve barınağa götürdüklerini kaydettiler.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

köpekler orda açlıktan ölmeleri için oraya atılıyorlar siz bir gazeteci olarak belediyenin hayvan barınağını görmediniz sanırım görmüş olsanız bu haberi iktibas edip yayınlamaya utanırdınız. birilerine cici demek için haber yapılmazki yukarda allah var

Sürur Öztürk dedi ki...

Eğer belediyenin hayvan barınağı gerçekten iddia ettiğiniz gibiyse, bize bilgi ve fotoğraf gönderin, onu da yayınlayalım. Biz kimseye cici demek için haber yapmadık, yapmayız. Haber arşivimiz ortada...