21 Mart 2012 Çarşamba

Rektör Uçar: Nevruz hepimizin bayramı

Yozgat’ta 21 Mart Nevruz bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesinde düzenlenen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Açıkgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Uçar, baharın başladığı, doğanın uyandığı gün olarak kabul edilen Nevruz bayramını her yıl çeşitli etkinliklere kutladıklarını belirtti.

Nevruz bayramının, geleneklerimizi yansıtan bir gün olduğuna dikkat çeken Uçar, şöyle konuştu:

“Türk tarihinde mevcut olan bir gün, ama yıllardır bunun değerini bilememişiz. Farklı kesimler değişik amaçlarla kullanmış ama Türkiye Cumhuriyeti olarak doğusu batısı, Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i, Laz’ı hepimiz kardeşiz. Bu topraklarda birlikte yaşıyoruz. Dolayısıyla böyle önemli ve güzel günleri de birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz. Bugün de aynı şekilde buna devam ediyoruz. Bugün ateş yakıp demir döveceğiz, yumurta kıracağız, geleneklerimizi yaşatacağız, kaynaşacağız, birlik ve beraberlik sergileyeceğiz ve hep birlikte baharımızı karşılamış olacağız.”

Rektör Uçar, öğretim üyeleri, davetliler ve öğrenciler, Nevruz ateşinden atladı, örste demir dövüp, yumurta tokuşturdular. Öğrencilerin halay çekip eğlendiği etkinlikte katılımcılara pilav ikram edildi.

Nevruz bayramı dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda da tören düzenlendi.

Buradaki törene Vali Necati Şentürk, Garnizon Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Şeref Lütfi İbiş, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Hiç yorum yok: