15 Mart 2012 Perşembe

Devlet şimdi yaptığını daha önce yapsaydı…

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kömür işletmesi bulunan Yeni Çeltek Maden İşletmeleri’nin Genel Müdürü, 23. Dönem AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, hızlı tren güzergâhının Yozgat’tan da geçmesi, Yozgat’a havaalanı yapılacak olması ve yapılan duble yollar sayesinde Yozgat’ın önünün açıldığını ifade ederek, eski ihmallerden yakındı.

Coşkun, “Yıllardır bu ülkede kömür üreten, maden üreten Yeni Çeltek Maden İşletmeleri, bu büyüklüğüne rağmen, dışarıya bir gram bir şey satamamış. Bu firmanın büyüklüğünün farkına daha önce varılsaydı, şimdi dünyanın birçok ülkesinde büroları olurdu. Günümüzde yurt dışından bir ortakla iş yapmaya kalksanız, önce ardınızda devlet olup olmadığını soruyor, sonra da ulaşımın nasıl olduğunu. Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nin yüzde 50’si devletin. Bugün Sorgun’a hızlı tren geliyor. Havaalanı yapılacak. Yollar duble yol olacak. Bu nedenle burada da büyük atılımlar yapmalıyız. Çanakkale’de ülkenin bağımsızlığının bedeli nasıl kan olmuşsa, şimdi de bağımsızlığımızın bedeli ekonomik özgürlük olacaktır. Bunun için de çok çalışıp, çok üretmeliyiz” diye konuştu.

15 yıllık işçilere sertifika ve altın

Sorgun Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nde 15 yılını dolduran işçilere, düzenlenen törenle sertifika ve çeyrek altın verildi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesinin yemekhanesinde düzenlenen törene, Kaymakam Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Yeni Çeltek Maden İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Osman Coşkun, Yeni Çeltek Sorgun Kömür İşletmesi Müdürü Halil İbrahim Akyel ve işçiler katıldı.

Kaymakam Kılıç: Yozgat’ın kaderi değişiyor

Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde sağlanan güzel gelişmelerin Sorgun’a da yansıdığına işaret ederek, geçen hafta sonunda Çağrı Merkezi’nin açılışı için Yozgat’a gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Sorgun’un ve Yozgat’ın kaderini değiştirecek müjdeler verdiğini hatırlattı. Kılıç, şunları söyledi:

“Önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde Sorgun, çok büyük bir gelişme kaydedecek ve herkesin gözdesi bir şehir olacaktır. Bir yanda hızlı tren, bir yanda Sorgun-Yozgat arasına yapılacak olan havaalanı, yeni hastane, yüksek okullar... Bu yatırımlar, bu ilçenin geleceğini büyük ölçüde değiştirecektir. İlçemizde istihdam yaratmada ön sıralarda yer alan Yeni Çeltek Kömür İşletmesi de bu gelişmeye katkı sağlayan şirketlerden biri olacaktır. Yıllardır burada hizmet veren Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nde bu gün 15 yılını dolduran işçilere sertifika ve altın vereceğiz. Bu aslında emeğe verilen bir değerdir. Bunun için ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Başkan Şimşek: Eskiden işçilerin maaşları bile ödenemiyordu

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek de, 1960’lı yıllardan beri, yaklaşık yarım asırdır kömür üreten Yeni Çeltek Kömür İşletmesi’nin kimi zaman işçilerine maaş vermekte bile zorlandığını, şimdi ise böyle bir sıkıntısının bulunmadığını söyledi.

Başkan Şimşek, Yeni Çeltek Maden İşletmeleri’nin hükümetten de gördüğü destekle Edirne’de yeni bir maden sahasını hizmete soktuğunu da vurguladı.

Coşkun: Bağımsızlığımızın meyvesi ekonomik özgürlük olacaktır

23. Dönem AK Parti Yozgat Milletvekili, Yeni Çeltek Maden İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun ise yaptığı konuşmada, Yeni Çeltek’in Türkiye’de eşine benzerine az rastlanır bir şirket olduğunu, kendisinin bunu göreve geldiği gün de anladığını belirtti.

Osman Coşkun, hızlı tren güzergâhının Yozgat’tan da geçmesi, Yozgat’a havaalanı yapılacak olması ve yapılan duble yollar sayesinde Yozgat’ın önünün açıldığını ifade ederek, eski ihmallerden yakındı.

Coşun, “Yıllardır bu ülkede kömür üreten, maden üreten Yeni Çeltek Maden İşletmeleri, bu büyüklüğüne rağmen, dışarıya bir gram bir şey satamamış. Bu firmanın büyüklüğünün farkına daha önce varılsaydı, şimdi dünyanın birçok ülkesinde büroları olurdu. Günümüzde yurt dışından bir ortakla iş yapmaya kalksanız, önce ardınızda devlet olup olmadığını soruyor, sonra da ulaşımın nasıl olduğunu. Yeni Çeltek Kömür İşletmeleri’nin yüzde 50’si devletin. Bugün Sorgun’a hızlı tren geliyor. Havaalanı yapılacak. Yollar duble yol olacak. Bu nedenle burada da büyük atılımlar yapmalıyız. Çanakkale’de ülkenin bağımsızlığının bedeli nasıl kan olmuşsa, şimdi de bağımsızlığımızın bedeli ekonomik özgürlük olacaktır. Bunun için de çok çalışıp, çok üretmeliyiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından işletmede 15 yılını dolduran işçilere sertifikaları verildi ve çeyrek altın hediye edildi.

Osman Coşkun

23. Dönem AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, son milletvekili seçiminde aday gösterilmemişti. Coşkun, 2011 yılı Ekim ayında Yeni Çeltek Maden İşletmeleri’ne Genel Müdür olarak atanmıştı.

Hiç yorum yok: