22 Mart 2012 Perşembe

Çorum, Yozgat’a yapılacak olan havaalanının Alaca’ya yapılması için harekete geçti

Yozgat’ta bazı gazeteciler “Yozgat’a havaalanı gerekli mi?” tartışması yaparken, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığı yüksek katılımlı toplantıda, Yozgat’a yapılacağı açıklanan havaalanının Çorum’un Alaca ilçesine yapılması için çalışma başlatma kararı aldı.

Yapılan ortak açıklamada, lobi çalışması için komisyon kurulması ve bu talebin Çorumlu siyasetçilere aktarılması kararı alındığı, Çorum STK’larının mutabakat hâlinde böyle bir karar almış olmalarının da Çorum siyasetçilerinin elini güçlendireceği belirtildi.


Alaca’nın turizm avantajı

Toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada, “Hitit medeniyetinin önemli merkezlerinden Alacahöyük’ü de sınırları içerisinde barındıran Alaca’ya yabancı turistlerin de geleceği ve ciddi gelir getireceği düşünülürse, Alaca merkezli bir havaalanına hiç kimsenin hayır demeyeceğine inanmaktayız. Buraya yapılacak bir havaalanın avantajları, Yozgatlı hemşerilerimize ve siyasi iradeye düzgün bir şekilde anlatılmalıdır” denildi.

Çorum, “havaalanı lobisi” için komisyon kuruyor

Toplantıda, Yozgat’a yapılacağı açıklanan havaalanının Çorum Alaca’ya yapılması için bir komisyon kurulmasına karar verildi. Kurulan komisyon tarafından yapılacak çalışmaların ve yol haritasının ilk adımının Çorum’un siyasetçileri olduğu belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

Çorum Milletvekili Sami Uslu bir haftada halletmişti…

“Onlarla yapılacak istişare ile yol haritasının şekli oluşacak ve lobi çalışmaları başlayacaktır. Zamanında uçuş saatlerinin değiştirilmesi için 7-8 ay uğraşarak mesai verdiğimiz uçuş saatlerini, siyasi irade olarak TBMM İdare Amiri ve Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu’nun devreye girerek bir haftada çözdüğünü hatırlarsak, Çorum İlimiz için bu konunun ne kadar önemli olduğunu bildiklerine inandığımız siyasilerimizin ellerinden geleni yapacağına inanmaktayız.”

Açıklamada, Çorum STK’larının mutabakat hâlinde böyle bir karar almış olmalarının Çorum siyasetçilerinin elini güçlendirileceği de belirtildi.

Toplantıda, Yozgat ile Çorum’un nüfus, istihdam, ihracat, vergi tahsilatı oranı ve turist sayısı rakamları da mukayese edilerek, havaalanı için Çorum’un daha avantajlı olduğu ileri sürüldü.

Çorum STK’ları tek yumruk

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Çorum Ticaret Borsası, Çorum Barosu, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Çorum Ziraat Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Anatolia Turizm Derneği, Çorum Barosu, 45. Bölge Çorum Eczacılar Odası, Çorum Gazeteciler Cemiyeti, Çorum Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği, Çorum Sanayici ve İşadamları Derneği, Emlak Müşavirleri Derneği, Harita Mühendisleri Odası, Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği, Hitit Üniversitesi Kurma ve Yaşatma Derneği, Makine Mühendisleri Odası, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Ziraat Mühendisleri İl Temsilciliği ile Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Çorum Şubesinin başkan ve temsilcileri katıldı.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yozgat bu fırsatı kaçırırsa yazıklar olsun.bizim sivil toplum örgütleri eş ,dost ağırlamak tan,birbirlerinin ayaklarını kaydırmaktab başka hiçbirşey yapmıyor.meclis başkanı yozgatlı,başbakan yrd. yozgatlı .teskomb başkanı yozgatlı aso başkanı yozgatlı. enerji bakanı yozgatlı.eğer havaalanı yozgata değil çoruma yapılırsa yozgat a,yozgatlıya çok yazık olur.sürur bey lütfen bu konuyu gündemde tutun.