19 Mart 2012 Pazartesi

Çanakkale şehitleri törenlerle anıldı

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü Yozgat Şehitliği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan iki ayrı törenle icra edildi.

Yozgat Şehitliği’nde düzenlenen Anma Programı, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması, Aziz Şehitlerimiz anısına bir dakikalık Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşma ve Vali Necati Şentürk tarafından Şehitlik Defteri’nin imzalanması ile devam eden program, Tören Mangası’nın Saygı Atışı ve Şehit Mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılması ile sona erdi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma programı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan Devlet Övünç Madalyası töreniyle devam etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri emrinde görevli iken Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez ile Jandarma Er Mustafa Tekgül’e tevci edilen Devlet Övünç Madalyalarının ailelerine takdim edildiği tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez ve Jandarma Er Mustafa Tekgül’ün özgeçmişlerinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Şehitlerimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez ile Jandarma Er Mustafa Tekgül’e tevci edilen Devlet Övünç Madalyalarının Beratları okundu.

Vali Necati Şentürk, şehit yakınlarının bugün acıyla birlikte gururu da yaşadıklarını belirterek, “Tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 16 Haziran 2010 tarihinde Şırnak’ın Karaçalı Tepe Üs bölgesinde çıkan çatışmada Şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Tez’e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tevci edilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Şehit Babası Rasim Tez’e, 6 Temmuz 2010 tarihinde Batman’ın Gerçüş İlçesi Zola Tepe bölgesinde çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Er Mustafa Tekgül’ün Devlet Övünç Madalya ve Beratı Şehit Babası Nuri Tekgül’e Vali Necati Şentürk tarafından verildi.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97’nci yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü programı, Şehit yakınları için Askeri Garnizon’da verilen öğle yemeğinin ardından Yozgat Şehit Aileleri Derneği Başkanı Zübeyir Altınok ve bir gurup Şehit yakınının Vali Necati Şentürk’ü makamında ziyaret etmeleri ile son buldu.

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı;

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen Devlet Övünç Madalyası töreninin ardından program Yozgat Şehitler Fen Lisesi tarafından hazırlanan “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı” ile devam etti.

Programa Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ve şiirlerin ardından “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşımız” konulu kısa film gösterildi.

İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Necati Şentürk, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hiç yorum yok: