15 Mart 2012 Perşembe

Baydiğin İlköğretim Okulu da mehter takımı kurdu

Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün Talimatıyla, Bozok Mehter Takımı’nın kurulması, ilçe ve beldelerde de mehter takımı kurulmasının yolunu açtı.

Akdağmadeni Belediyesi’nin belediye adına bir mehter takımı kuracağını açıklamasının ardından, Aydıncık ilçesine bağlı Baydiğin beldesindeki ilköğretim okulu, mehter takımı kurduğunu duyurdu.

Baydiğin İlköğretim Okulu Müdürü Kadir Saygılı, mehter takımı kurma düşüncesinin Vali Şentürk’ün Bozok Mehter Takımı’nı kurdurması üzerine oluştuğunu, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu’nun da maddî ve manevî destek verdiğini ifade etti.

Baydiğin İlköğretim Okulu Mehter Takımı’nın öğrencilerden oluştuğunu belirten Saygılı, “Buradaki asıl amacımız, öğrencilerimizin gelenek ve göreneklerine bağlı, kültürünü yaşayan ve yaşatan nesiller olarak yetişmesini sağlamaktır. Mehter kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının önemli olacağını düşünerek mehter takımı kurmaya karar verdik” dedi.

Saygılı, verdiği destekten dolayı, Baydiğin Belediye Başkanı Osman Uslu’ya ve emeği geçen öğretmenlere teşekkürlerini dile getirdi.

Bozok Mehter Takımı’nın ilk konseri yüksek protokole

Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün talimatı ile kurulan ve Yozgat’ın eski ismi “Bozok” adını taşıyan mehter takımı, ilk konserini, 10 Mart’ta TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın da katıldığı Avea Çağrı Merkezi’nin açılış töreninde vermişti.

Hiç yorum yok: