17 Şubat 2012 Cuma

Yenifakılı’nın MHP’li Belediye Başkanı Uyar: Borç batağındayız, teklif gelirse AK Parti’ye geçerim

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesinin MHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, borç batağında bulunan belediyenin hizmet üretemez noktaya geldiğini, İller Bankası’ndan gelen payın personel maaşını karşılamaya dahi yetmediğini belirterek, Yenifakılı halkına hizmet verebilmek adına, teklif gelmesi hâlinde gönül verdiği partisinden istifa edip AK Parti’ye geçebileceğini duyurdu.

Yenifakılı’nın, kanalizasyondan içme suyuna kadar pek çok hizmete muhtaç olduğunu dile getiren Başkan Uyar, şunları söyledi:

“Yenifakılı’ya hizmet etmek için bu göreve talip oldum; ma geldiğimiz noktada belediye’mizin imkânları bu hedefimizden uzak bir görüntü çiziyor. Yenifakılı’ya hizmet borcumu yerine getirmek, ilçemizin temel belediyecilik hizmetlerine kısa sürede kapı aralamak adına, teklif gelmesi hâlinde, yıllarca gönül verdiğim partimden istifa ederek AK Parti’ye geçebilirim. Yeter ki, ilçemiz iktidar nimetlerinden daha fazla pay alsın, sorun ve beklentilerine çözüm bulsun. Ben hizmet adamıyım. Makam, mevki gelip geçici. Önemli olan görevde kalacağım süre içerisinde Yenifakılı ilçemize en iyi şekilde hizmet etmektir.”

AK Parti’den kendisine gelecek teklifi geri çevirmeyeceğini ifade eden Belediye Başkanı Hüseyin Uyar, sözlerine şöyle devam etti:

“İnsan eseriyle yaşar. Halkım beni daha iyi hizmet etsin diye başkanlık koltuğuna oturttu. Kaldı ki ben, seçildiğim günden itibaren parti rozetimi çıkartarak hizmet vermeye başladım. Ancak gelinen noktada, manevra kabiliyetimiz yok denecek kadar aza indi. Nüfusun azalmasıyla birlikte kaynaklarımız da büyük oranda azaldı. Bu azalış, bırakın hizmet üretmeyi, personel maaşına dahi yetmiyor.

Tüm bunları üst üste koyunca Yenifakılı için, hizmet için iktidardan gelecek teklifi değerlendirme kararı aldım. Bu bir hizmet yarışıdır. Şartların oluşması halinde AK Parti’ye geçerek ilçeme daha fazla hizmet etmenin gayreti içerisinde olacağım.”

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Belediye Başkanı Hüseyin Uyar şu mesajı mı vermiş oluyor dersiniz:

" AKP iktidarı kendinden olmayan belediyelerin ödeneğini kısıyor, halka hizmet veremez duruma getiriyor."

Veya bu haber şöyle de yorumlanabilir mi acaba:

"AKP iktidarına yaklaşanlar daima bir mecburiyetten yaklaşıyor. Kim paraya sıkışırsa kendisini seçenlerin iradesini de hiçe sayarak siyasi yön değiştiriyor."

Yine veya bu haber şu şekilde de yorumlanabilir mi:

" En iyi siyaset uygun olan şartları kullanarak halka hizmet etmektir. <kendi içerisinde bir düşünce birliği olmayan bir partiye ben de katılmış olsam bundan ne çıkar?"

Yorom ve karar saygıdeger okuyucuların...

Adsız dedi ki...

Benim soyadimda uyar ama sayin hüseyin uyarla ayni soyadi tasimaktan utandim.Belediye demek cözümsüzlüge cözüm üreten kurum demektir sikisinca saf deyisirmek deyil.belediyenin borc bataginda oldugunu daha önce bilmiyormdunuz,da sikisinca teklif gelirse gecerim falan filan beklemeyin direk cagrin basini gecin,bir ikide RTE ögen cümleler olay tamam.