22 Şubat 2012 Çarşamba

Ankara Üniversitesi öğrencisi 6 genç,
Karahacılı köyüne kütüphane kuracak

İnsan isterse…

Geçen yıl bağış yoluyla topladıkları 3 bin kitapla Sivas’ın Başyayla köyüne kütüphane kuran ve köye bir de festival kazandıran Ankara Üniversitesi öğrencisi 6 genç, bu yıl da Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılar köyüne 5 bin kitaplık kütüphane kurmaya hazırlanıyorlar.

Başyayla köyüne 3 bin kitaplık kütüphane

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi olan 20 yaşındaki Mücahit Gündoğdu ve aynı yaştaki arkadaşları Ebubekir Elliiki, Yunus Şahbaz, Emre Aktan, Vedat Albayrak ve Hamza Çiftçi, eş, dost ve arkadaşlarının desteğiyle yaklaşık 3 bin kitap topladılar. Eğitim gönüllüsü gençler, Sivas’ın Altınyayla ilçesine bağlı Başyayla köyünde geçen yıl görkemli bir açılışla kütüphaneyi hizmete soktular.

Kültür ve Sanat Festivali

Üniversiteli gençler, bununla da yetinmediler. Geçen yıl Temmuz ayında ‘Farklılıklarımızla Birlikte Yaşayalım’ temalı Başyayla Köyü 1. Kültür ve Sanat Festivali’ni düzenlediler. Tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez ve yazar Suzan Samancı’nın katıldığı festivalde çeşitli sergiler de tertiplendi.

Karahacılı’ya 5 bin kitaplık kütüphane

Gençler, şimdi de Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Karahacılı köyüne kütüphane kazandırmak için kolları sıvadılar. “Her köye bir kütüphane” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Mücahit Gündoğdu, “Fakültemizde açtığımız stantta kitap bağışlarını kabul ediyoruz. Biz, bu güzel projeyi her sene bir köye kütüphane kurarak sistemli bir iş haline getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Topladıkları kitap sayısı şimdiden 2 bini bulmuş. Nisan ayında Karahacılı köyünde kütüphane açılışını yapmayı planladıklarını söyleyen Gündoğdu, hedeflerinin Karahacılı köyüne 5 bin kitaptan oluşan bir kütüphane kurmak olduğunu belirterek, herkesten destek beklediklerini söyledi.

(Neslihan Can / sabah.com.tr)

Hiç yorum yok: