22 Şubat 2012 Çarşamba

50 bin alabalık buz tabakasının altında kaldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bulunan ve 2011 yılında alabalık üretim merkezi hâline getirilen Mükremin Göleti buz tutunca, 50 bin alabalık 1 aydır buz tabakasının altındaki kafeslerde kaldı.

Alabalık tesisinin sahiplerinden İhsan Yücel, 30 santimetrelik buz tabakasının altında kalan balıkların ne durumda olduklarını bilmediklerini belirterek, “Balık çıkaramadığımızdan dolayı müşterimizin sayısında büyük düşüş oldu. Biz de Sivas ve çevre illerden getirdiğimiz taze alabalıklarla müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.

Yozgat Şeker Fabrikası’nın su ihtiyacını karşılayan Mükremin Göleti, 2011 yılında göletin ortasına yerleştirilen kafeslerle alabalık üretim merkezi hâline getirilmişti. Gölet civarında hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi sebebiyle gölet buz tutunca, yılda 25 ton alabalık üretilen tesisin sahipleri zor durumda kaldı.

Alabalık tesisinin sahiplerinden İhsan Yücel, şu açıklamada bulundu:

“Hava sıcaklığının eksi 20 dereceye kadar düşmesi, buz kalınlığını 30 santimetre kalınlığına ulaşmasını sağladı. Şu anda kafesler içerisinde bulunan balıklarımıza yem veremiyoruz. Buz altında kalan balıklarımızın ne durumda olduğundan hiçbir bilgimiz yok. Yaklaşık 1 aydır buz tutan göletimizden balık alamıyoruz. Bu da biz işletmecileri zor durumda bırakıyor. Balık çıkaramadığımızdan dolayı müşterimizin sayısında büyük düşüş oldu. Biz de Sivas ve çevre illerden getirdiğimiz taze alabalıklarla müşterilerimize hizmet vermeye çalışıyoruz. Şu anda donan göletimizin ortasında bulunan kafeslerde yaklaşık 50 bin alabalığımız bulunuyor.”

Hiç yorum yok: