15 Aralık 2011 Perşembe

Sarıkaya Kaymakamı ne demek istedi?

Sürur Öztürk

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin internet sitesinde yer alan “Sarıkaya’nın 7 sorunu” başlıklı haberdeki bir ayrıntı dikkatimi çekti.

Habere göre, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, AK Parti İlçe Başkanı Osman Turan Karataş ve ilçe teşkilatı üyelerinin tanışma ziyaretinde, Sarıkaya’nın doğalgaza ihtiyacı olduğunu, ilçeye doğalgaz gelmesinin çok iyi olacağını ancak doğalgazın gelmeyeceğine inandığını söylemiş.

Haberde, bu hususta başka bilgi yok. Kaymakam Dönmez, eğer haberde yazıldığı gibi gerçekten böyle bir cümle söylemişse, son derece ciddi bir imada bulunmuş demektir. Sayın Dönmez, cümleyi tam olarak nasıl kurdu, bilmiyorum. Haberde şöyle yazıyor:

“Doğal Gaz konusunda ise ilçenin ihtiyaç duyduğunu gelmesi çok iyi olacak dediği halde gelmeyeceğine inandığını sözlerine ekledi.”

Sizce de ilginç değil mi?

Bir Kaymakam, “Sarıkaya’nın doğalgaza ihtiyacı var. Gelse çok iyi olur; ama ben gelmeyeceğine inanıyorum” demişse, bir siyasî probleme işaret etmiş demektir. Acaba nasıl bir problem? Sarıkaya’ya doğalgaz gelmesine engel olan ne? İlçenin kaymakamı, yani devleti temsil eden en yüksek mülkî amiri, neden ilçeye doğalgaz gelmeyeceğine inanıyor ve bunu açıkça dile getiriyor? Üstelik bunu, iktidar partisinin Sarıkaya için bir şans olarak nitelendirdiği yeni ilçe yönetiminin kendisini ziyareti sırasında söylüyor…

Kaymakam Dönmez’in ne demek istediğini siz merak etmediniz mi? Bence Sayın Dönmez’in bu konuda bir açıklama yapıp sözlerine açıklık getirmesi gerekiyor. Vatandaşlar olarak meselenin nerede düğümlendiğini bizler de öğrenmeliyiz. Eğer “Yöre Haber”in söz konusu haberindeki o ifade doğru değilse, Sayın Dönmez’in bunu da açıklaması gerekir… Bunu Sayın Dönmez’e bir tepki olarak dile getirmiyorum; bu hususun açıklama gerektiren bir şekilde yarım kalmış olduğuna dikkat çekmek istiyorum.

(sururozturk@gmail.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Sürur Öztürk,
İlçemizin sorunları ile ilgilenmenize sevindim. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı'nın Sarıkaya'yı ziyaretlerinde "Sarıkaya'ya doğalgaz geleceği" sözünü vermiş olmasına karşın haberinizdeki ifadeyi biz de anlamlı bulduk.

Selami Adak