27 Aralık 2011 Salı

El bombaları bulunuyor ama
soruşturma sonuçları kamuoyuna açıklanmıyor

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Küçükçalağıl Köyü’nde el bombası bulundu.

2010 yılında Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Körük Köyü ile, Boğazlıyan İlçesi’ndeki Uzunlu Barajı’nın kıyısında el bombaları bulunmuş ancak başlatılan soruşturmaların sonucu hakkında Yozgat kamuoyuna bilgi verilmemişti.

Yozgat Muhabir, 12 Ekim 2010 Salı günü yayınladığı “O el bombalarına ne oldu?” başlıklı haberinde, “Yozgat kamuoyu, o bombaların kim ya da kimler tarafından, hangi amaçla, nereden alındığını ve bulundukları yerlere kim ya da kimler tarafından konulduğunu merak ediyor” ifadeleri ile kamuoyunun beklentisini dile getirmişti.

Şimdi de Sarıkaya Küçükçalağıl Köyü’nde bomba bulundu

Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı bir ekip, bir ihbar üzerine Sarıkaya’ya bağlı Küçükçalağıl Köyü’nde H. V. İsimli şahsın bakkal dükkânında yaptığı aramada, 2 adet el bombası buldu.

Dükkân sahibi H. V. Gözaltına alındı. Jandarma, el bombaları ile ilgili soruşturma başlattı.

Geçen sene de el bombaları bulunmuştu

2010 yılı Temmuz ayında Akdağmadeni İlçesi’ne bağlı Körük Köyü’ndeki metruk bir evde, seri numarası kazınmış 1 adet el bombası bulunmuştu. El bombası, olay yeri inceleme ekipleri tarafından muhafaza altına alınmış ve olay hakkında soruşturma başlatılmıştı.

2010 yılı Eylül ayında da, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ndeki Uzunlu Barajı’nda patlamamış halde 2 adet el bombası bulunmuş, seri numaraları kaydedilen bombalar hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılmıştı.

Bulunan el bombaları ile ilgili olarak başlatılan soruşturmaların sonucu kamuoyuna açıklanmamıştı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: