31 Aralık 2011 Cumartesi

Cumhuriyet Meydanı’nda kamyon töreni

Yozgat Belediyesi, yeni satın aldığı ve belediye hizmetlerinde kullanacağı 13 adet kamyonu, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenleyerek hizmete soktu.

Törende bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, “Yozgatlı, hem duasıyla hem de desteğiyle her zaman yanımızda oldu. Biz de bu borcumuzu hizmet ederek ödeyeceğiz” dedi. Bozdağ, AK Parti Hükümeti tarafından Yozgat’a getirilen ve getirilmesi planlanan hizmetleri anlattı.

Bozdağ, bölünmüş yollar ve yapımı devam eden hızlı tren hattı ile Boğazlıyan, Yerköy ve Sorgun’a yapılacak olan barajlar hakkında bilgi verdi.

Bozdağ Yozgat’ta

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Belediyesi tarafından satın alınan 13 kamyonun hizmete sokulması törenine katılmak ve bazı incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a geldi.

Önce Yozgat Valiliği’ni ziyaret eden Bozdağ, Hükümet Konağı bahçesinde Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve protokol mensupları tarafından karşılandı.

Valilik Makamında Vali Necati Şentürk, Yozgat Milletvekilleri Yusuf Başer ve Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile bir süre görüşen Bozdağ, memleketi Yozgat’ta olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Yozgat Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Vali Necati Şentürk tarafından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve katılımcılara Yozgat’ta jeotermal enerji alanında yürütülen çalışmalar, Çekerek Süreyyabey Barajı, Musabeyli Barajı, Kabalı Meyvecilik Projesi, Çağrı Merkezi ve diğer projeler hakkında sunum yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, daha sonra Yozgat Belediyesi tarafından satın alınarak makine parkına kazandırılan 13 adet aracın hizmete sokulması törenine katıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, törende yaptığı konuşmada, Yozgat’ın marka şehir olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ileri sürerek, “Yozgat hızla gelişmektedir. Belediyemiz de yaptığı hizmetlerle bu gelişmeyi hızlandırmaktadır” dedi. Başer, satın aldıkları 13 kamyonun kendilerine 1 milyon 560 bin Liraya mal olduğunu kaydetti.

Yozgat Valisi Necati Şentürk de, alınan araçların hayırlı olması dileğinde bulundu

Bozdağ: Yozgat’a hizmet borcumuz var

Son olarak kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ da, 13 araçlık yeni filonun hizmete girmesiyle Yozgat’ın temizliğinde ve başka ihtiyaçlarının giderilmesinde önemli adımlar da atılmış olacağını söyledi.

“Yozgatlı, hem duasıyla hem de desteğiyle her zaman yanımızda oldu. Biz de bu borcumuzu hizmet ederek ödeyeceğiz” diyen Bozdağ, AK Parti Hükümeti tarafından Yozgat’a getirilen ve getirilmesi planlanan hizmetler hakkında bilgi verdi.

Bozdağ, konuşmasında, bölünmüş yollar, hızlı tren hattı ve baraj yapımlarının hangi aşamada olduğunu anlattı.

Hızlı tren hattı

Bozdağ, hızlı tren hattının Sivas’a kadar olan kısmın inşaatının yüzde 60’nın tamamlandığını, Yerköy-Ankara hattının ihalesinin de yakında yapılacağını söyledi. Hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte Ankara’ya 55 dakikada ulaşılabileceğini belirten Bozdağ, 2012 yılının bu çalışmalar açısından önem taşıdığını söyledi.

Boğazlıyan, Yerköy ve Sorgun barajları

Bozdağ, daha sonra Yozgat’ta yapımı devam eden ve yapılacak olan barajlar ve sulama projeleri hakkında bilgi verdi.

Bozdağ’ın verdiği bilgiye göre, Boğazlıyan ilçesinde yapılması planlanan Oğulcuk Barajı’nın yapım ihalesi 2012’de gerçekleştirilecek. Yerköy ilçesinde inşa edilecek olan İnandık Barajı’nın proje ihalesi 2012’de, yapım ihalesi de 2013’de gerçekleştirilecek. Sorgun ilçesinde yapılması planlanan Yenice Barajı için de çalışmalar başladı. Yozgat’ta ve ilçelerinde yapılması planlanan göletler de 3 yıl içerisinde hizmete girecek.

Bozdağ, “Boşa akan suların tamamı kanallarla kardeşlerimizin tarlasında ürüne güç vermeye başlayacak ve bu sular zenginliğimizi artıracak kaynaklar olacaktır. Onun da adımları atılıyor. Yozgat’ın su kaynağı çok az, sulanabilir arazisi çok az. Biz mevcut sularımızı da kullanamazsak bizim aleyhimize bir durum oluşturuyor. Bir yandan DSİ marifetiyle bir yandan Özel İdare marifetiyle Yozgat’ta sulanabilir tarım arazilerin artırılması için yapılan çalışmaları hepimiz göreceğiz” dedi.

Çağrı Merkezi

Başbakan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ta kurulacak olan çağrı merkezinin büyük bir istihdam sağlayacağını ve Yozgat ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını söyledi.

Et ve Balık Kurumu

Bozdağ, Et ve Balık Kurumu’nun Yozgat’a kazandırıldığını, burada çalışanların sayısının da zaman içerisinde daha da aratacağını ifade etti. Bozdağ, “Et Balık Kurumu ilimize kazandırıldı, ilimizde sözleşmeli hayvancılık başladı. Kapasite genişletmesi için 16 milyon TL bir kaynak çıkarıldı. Yozgat, aynı zamanda hayvancılık merkezi. Bunun da devlet imkânlarıyla güçlendirilmesine ihtiyaç var. Et Balık Kurumu Yozgat için motor bir güç olacaktır” diye konuştu.

YPMYO’nun kapasitesi artırılıyor

Yozgat Polis Meslek Yüksek Okulu’nun (YPMYO) kapasitesinin artırıldığını da hatırlatan Bozdağ, “2012 yılının başlarında Yozgat PMYO, 500 öğrenci daha okutma imkânı bulacaktır, bunun çalışmaları bitmek üzeredir” dedi.

Diyanet Eğitim Merkezi

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birçok ilde eğitim merkezi bulunduğunu, bunlardan bir tanesini de Yozgat’a kazandıracaklarını söyledi.

Kentsel dönüşüm

Yozgat’ın her alanda büyümeye ve gelişmeye devam edeceğini belirten Bozdağ, “Kentsel dönüşümde yeni bir adımı daha atıyoruz. İnşallah Yozgatlı kardeşlerim bu konuda destek ve yardımcı olurlarsa şimdi başlayacağımız kentsel dönüşüm projesini başka mahallelere de yansıtma imkânı olur ve daha kaliteli konutları hayata geçirme imkânını buluruz” dedi.

Konuşmaların ardından Yozgat Belediyesi tarafından alınan 13 aracın kurdelesi kesilerek hizmete sokuldu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, törenden sonra Yozgat’ta hizmete açılan ve ilk etapta 100 kişinin istihdam edildiği çağrı merkezinin eğitim bölümünü ziyaret etti.

Yeni Köy Kanunu hazırlıyoruz

Daha sonra Muhtarlar Derneği’ni ziyaret eden Bozdağ, muhtar seçilmenin büyük bir başarı olduğunu belirterek, “Tüm muhtarlarımızı bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Halkın gönlünü alma siyasetinde muhtarlarımız çok başarılıdır. Muhtarlar devletin, en ücra yerindeki gözü kulağıdır. Muhtarlar, bir nevi kamu hizmetlerinin yöreye aktarılmasında, vatandaşların sorununun çözülmesinde bir köprü görevi görmektedir” dedi.

Köy Kanunu hakkında da açıklamada bulunan Bozdağ, bu konuda şunları söyledi:

“İnşallah önümüzdeki dönemde köy kanunu ile ilgili önemli bir çalışmayı yapacağız. Çünkü bizim köy kanunumuz çok eski tarihli bir kanun ve onun günün şartları çerçevesinde yenilenmeye ihtiyacı var. Bununla ilgili bir çalışma başladı ancak tamamlanmadı. TBMM görüşüldükten sonra köylerin, Köy Kanunu çerçevesinde yeniden yapılandırılması, yetkiler, görevler, sınırlar konusunda daha uygun çözümler ortaya konması söz konusu olacaktır. Bu kanunla ilgili çalışmalarda devam ediyor.”

Yozgat kavurması

Bozdağ, Muhtarlar Derneği ziyaretinden sonra Et Balık Kurumu Yozgat Tesisleri’ni gezdi. Burada yetkililerden bilgi alan Bozdağ, “Et Balık Kurumu’nun kapasite genişletmesi çalışmaları başladı. Bunun yanında Yozgat’a has olarak burada Yozgat kavurması üretileceği bilgisini aldık. İnşallah Yozgat kavurması ünlü bir marka olacaktır” dedi.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

3 tane kamyon almışlar onun törenini mi yapıyorlar? ha ha ha.. çok hoş :))