3 Eylül 2011 Cumartesi

Yozgat bir şehit daha verdi

Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu kırsal alanında arazi arama ve tarama faaliyeti yürüten güvenlik kuvvetlerine teröristlerce ateş açılması sonucu Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu ve Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes şehit düştü.

28 yaşındaki Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun Yozgat’taki baba evine acı haber akşam saatlerinde ulaştı. Yozgat Jandarma Komutanlığı’nda görevli Yarbay Mikail Tek ile birlikte İl Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından doktor kontrolünde şehidin ailesine acı haber verildi. Akşam saat 22.00 sıralarında çocuklarının şehit olduğunu öğrenen anne Ayten ve baba Seyit Buharalıoğlu baygınlık geçirdi. Sağlık görevlilerinin sakinleştirici iğne yapmalarına izin vermeyen acılı anne, oğlunun ardından ağıtlar yakarak, “Şehit olurum diyordun, şehit oldun yavrum. Ben bu acıya nasıl dayanırım? Bacılarına ne diyeceğim, nasıl haber veririm? ‘Ekimde geleceğim’ demişti. Kalp ameliyatı olmuştu” diye gözyaşı döktü.

Şehit annesi Buharalıoğlu, “Memleketi bu hâle getirenlerin ciğerleri yansın. Ben bu acıya nasıl dayanırım?” diye feryad etti.

Fenalık geçiren şehit yakınları, evlerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

28 yaşındaki Şehit Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu’nun Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden mezun olduğu, vatanî görevini Tunceli Geyiksu’da yaptığı ve 2 kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Bir ateş de Kayseri’ye düştü

Tunceli’de teröristlerin açtıkları ilk ateşte şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Bekir Erciyes’in Kayseri’deki baba ocağına da ateş düştü. Şehit Uzman Çavuş Erciyes’in ailesine acı haberi valilik görevlileriyle garnizonda görevli askerler birlikte verdi. 27 yaşında şehit olan Uzman Çavuş Bekir Erciyes’in evli, eşinin de 7 aylık hamile olduğu öğrenildi.

Operasyonlar devam ediyor

Çatışmanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgeye Sikorsky helikopterlerle çok sayıda Jandarma Özel Harekât timi sevk edildi. Dağlık ve ormanlık alandan oluşan çatışma bölgesi Kobra helikopterleriyle yoğun bombardımana tutuldu.

Hiç yorum yok: