2 Eylül 2011 Cuma

Savunma sanayisinin temsilcileri, yatırım
incelemesi için 13 Eylül’de Yozgat’a geliyor

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas ve Yozgat’ta ağır sanayi parçalarının üretimiyle ilgili çalışma başlattıklarını belirterek, bu kapsamda hem özel hem de kamu savunma sanayisinin temsilcilerinin incelemelerde bulunarak rapor hazırlayacağını bildirdi. Bakan Yılmaz, Temsilcilerin ayın 13’ünde Yozgat, 14’ünde de Sivas Organize Sanayi Bölgeleri’nde incelemelerde bulunacağını kaydetti.

Bakan Yılmaz: Türkiye uçaklarını kendisi yapacak

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin eğitim ve savaş uçaklarını kendisinin yapacağını, bunun için bakanlık bütçesinden 20 milyon dolarlık pay ayırdıklarını söyledi.

4 günlük programı için Sivas’a giden Bakan Yılmaz’ı havaalanında Sivas Valisi Ali Kolat karşıladı. Türkiye’nin hem dinî hem de millî bayramı bir arada yaşadığını kaydeden Yılmaz, herkesin bayramını tebrik ettiğini söyledi. Daha sonra Sivas Cumhuriyet Meydanı’ndaki belediyeye ait çay bahçesinde vatandaşlarla oturup çay içen Bakan Yılmaz, dinlenmek için Büyük Otel’e geçti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yılmaz, Türkiye’nin kendi uçağını üretebilmek için çalışmalara başladığını söyledi.

Eğitim uçağıyla savaş uçağının tasarım sözleşmesinin imzalandığını kaydeden Bakan Yılmaz, “Bu uzun bir süreç. Birçok dünya ülkesi bunu 20 yılda neticelendiriyor. Biz de yeni başladık. Hiçbir zaman geç değildir. Bizim için geç bile olsa çocuklarımız, torunlarımız için geç değildir. Bizden sonra gelecekler için erken veya tam zamanında olacaktır. Ama Türkiye inşallah hem eğitim uçağını, hem de kendi savaş uçağını yapacak. Milli Savunma Bakanlığı bütçesinden bu proje için iki yıllığına 20 milyon dolar ayırdık” diye konuştu.

Milletimizin gönlü ferah olsun terörü bitireceğiz

Bakan Yılmaz, bayram sonrasında Kuzey Irak’a kara harekâtı düzenlenip düzenlenmeyeceğine dair bir soru üzerine de terörü bitirmek için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. “Milletimizin gönlü ferah olsun. Terörü bitirmek için her türlü mücadeleyi sergileyeceğiz ve bu süreci bitireceğiz” diyen Yılmaz, sıkıntıların bir anda giderilemediğini, bunun için zamana ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Terörle mücadele için hiçbir ihtimali göz ardı etmediklerini, her türlü ihtimalin masanın üzerine konulduğunu ve değerlendirmeye alındığını vurgulayan Yılmaz, “Milletimiz rahat olsun. Türkiye’yi güzel günler bekliyor” dedi

Sivas ve Yozgat’ta ağır sanayi üretimi için inceleme yapılacak

Sivas ve Yozgat’ta ağır sanayi parçalarının üretimiyle ilgili çalışma başlattıklarını da dile getiren Bakan Yılmaz, bu kapsamda hem özel hem de kamu savunma sanayi temsilcilerinin incelemelerde bulunarak rapor hazırlayacağını bildirdi. Temsilcilerin ayın 13’ünde Yozgat, 14’ünde de Sivas Organize Sanayi Bölgeleri’nde incelemelerde bulunacağını, bu bölgelerde neler üretilebileceğini, nasıl faydalanılabileceği yönünde rapor hazırlayacaklarını anlatan Yılmaz, bu rapor doğrultusunda bakanlığın çalışma başlatacağını açıkladı.

Çay bahçesinden dinleneceği otele yürüyerek giden Bakan Yılmaz, yolda ve parkta gördüğü vatandaşlarla tek tek tokalaşıp bayramlaştı.

Hiç yorum yok: