9 Ağustos 2011 Salı

Yozgat TSO, bu yıl gıda yardımını Afrika’ya yapacak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, oda olarak her yıl Ramazan ayı içerisinde yaptıkları gıda yardımını bu sene tamamen Afrika’ya yardım olarak göndereceklerini bildirdi.

Türk Milleti’nin tarih boyunca her zaman mazlumun yanında olduğunu belirten Özışık, Afrika’da açlık çeken insanlara yardımda bulunmak isteyen Yozgatlıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin açtığı yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

***

TSO Başkanı Özışık, yaptığı açıklamada dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’da 40 milyonun üzerinde insanın açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çekti. Özışık, “Şu anda Afrika’da açlıkla, yoksullukla insanlar hayatta kalabilmek için yaşam mücadelesi veriyor. Her 3 Afrikalı’dan birinin yetersiz beslendiği, özellikle 2011 yılında Doğu Afrika ülkelerinin son 60 yılın en büyük kuraklığını yaşadığı ve bu kuraklığın başta çocuklar olmak üzere binlerce insanın yaşamını tehdit ettiği, kısacası bir insanlık dramı ile karşı karşıya kalındığı tüm kamuoyunca bilinmektedir” dedi.

Türk Milleti’nin tarih boyunca her zaman mazlumun yanında olduğunu belirten Özışık, şöyle konuştu:

“Yüce milletimiz, tarih boyunca daima mazlumun, muhtacın yanında olmak gibi bir erdemle hareket etmiştir. Geçmişte pek çok defa örneğini sergilediği yardımlaşmayı, paylaşmayı eminiz ki bu mübarek Ramazan günlerinde Afrika için de yerine getirecektir. İftar ve sahur hazırlıkları yaparken hepimiz aç, çaresiz Afrikalı anne babaların acısını paylaşıyor, çocuklarımızın ihtiyaçlarını giderirken Afrikalı aç, hasta, bakımsız ve boynu bükük çocukları düşünerek kendi çocuklarımıza sımsıkı sarılıyoruz.”

İnsanların Ramazan ayının maneviyatını en yoğun duygularla yaşadığını ve hallerine şükrettiklerini ifade eden Özışık, “Bir taraftan hâlimizi düşünüp şükürler ederken, diğer taraftan Afrika için de dualar ediyoruz. Ancak Afrika’nın, o kara mazlum kıtanın insanlarının acılarını dindirmenin bir başka yolu da paylaşmaktan, yardımlaşmaktan geçiyor” dedi.

Ayet ve hadislerden örnekler vererek, İslâm’ın yardımlaşmaya, paylaşmaya verdiği öneme işaret eden Özışık, sözlerine şöyle devam etti:

“Açlık felâketi ile karşı karşıya kalan Afrika ülkelerine gerekli maddî yardımın ve desteğin sağlanması amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince bir yardım kampanyası başlatılmıştır. Manevî duyguların yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayında, gerek üyelerimizin gerekse de halkımızın her türlü yardım ve desteği sağlayacağına olan inancımız tamdır.”

Özışık, oda olarak her yıl Ramazan ayı içerisinde yaptıkları gıda yardımını bu sene tamamen Afrika’ya yardım olarak göndereceklerini belirterek, kampanyaya katılmak isteyenlerin Türkiye İŞ Bankası A.Ş. TOBB Şubesi “TOBB- Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” 4375-333 numaralı TL hesabına (IBAN Nu: TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33) yardımda bulunabileceklerini söyledi.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bence devletlere bireyler ve kurumlar değil devletler yardım yapmalı ancak bu tür kurum ve şahıslar etrafındaki ihtiyaç sahiplerine yardım edecek ki kimse muhtaç kalmayacak. afrikayı bu hale getiren yine sömürgeci devletlerdir. onların bu hale getirdiği devletlere biz neden yardım yapalımki? yapıyorsa türkiye cumhuriyeti devleti yapsın, mahallenizde köyünüzde yiyecek ekmeği giyecek kıyafeti olmayanlara da siz yardım edin!