1 Ağustos 2011 Pazartesi

Yıldızların altında teravih namazı

Hayırsever işadamı Bilâl Şahin tarafından Çapanoğlu Kent Parkı’na yaptırılan Namazgâh, dün Ramazan’ın ilk teravih namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Namazgâh’ta kılınan teravih namazına Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazdan sonra cemaate şerbet ikram edildi.

Namazgâh fikrini Prof. Acun vermiş

Yozgat Valisi Necati Şentürk, teravih namazından sonra yaptığı değerlendirmede, namazgâh fikrinin Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Acun’dan geldiğini, hayırsever işadamı Bilâl Şahin tarafından da hayata geçirildiğini söyledi. Şentürk, “Tarihte var olan bir geleneğimizin ilimizde yeniden yaşatılması bizleri çok mutlu etti” dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, “Bu geleneğimizin ilimize yeniden kazandırılmasına vesile olan başta hayırsever işadamımız Bilâl Şahin Bey’e, değerli hocamız Hakkı Acun’a ve Sayın Valimiz Necati Şentürk’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer de, “İnşallah Yozgat’ımızın başlatmış olduğu bu manevî gelenek diğer illerimize de örnek olur ve oralarda da yaşatılır” temennisinde bulundu.

Namazgâh, hayırsever işadamı Bilâl Şahin’in yaptırdığı külliye içerisinde yer alıyor. Yapımı devam eden külliyede bin kişilik cami, Kur’ân kursu, müftülük binası ve lojmanlar da yer alacak.

Hiç yorum yok: