30 Temmuz 2011 Cumartesi

Yimpaş AVM’de 5D sinema sistemi kuruldu

Yozgat’ın en büyük alışveriş merkezi olan Yimpaş AVM’de yer alan 9D Sinema’ya 5D sinema sistemi kuruldu. Argenova Teknoloji tarafından yapılan açıklamada, bilet ve rezervazsyon, seyirci sayma, lokal ve web raporlama ile video kayıt yapabilme gibi özellikleri bulunan sistemin kurulum çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, proje dahilinde yapılan çalışmalar hakkında şu bilgi verildi:

- 5D sinema sistemi ile entegre çalışabilecek Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi kurulumu yapılmış, sistem yetkililerine gerekli eğitimler verilmiş ve sistem çalışır hâle getirilmiştir.

- Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi üzerinden gelen müşterilerin istekleri doğrultusunda video kayıt yapılabilmektedir. Böylece müşteriler 5D sinema sistemi içerisinde geçirdikleri zamanları bir DVD veya CD ile alabilmektedirler.

- Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi, hem lokal makinede hem de web üzerinden çalışabilen iki farklı raporlama mekanizmasına sahiptir. Lokal raporlama ile, Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi’nin çalıştığı bilgisayar üzerinden günlük, aylık ve yıllık bilet ve kamera ile sayılan kişi sayılarına erişilebilmekte, özel sorgulamalar yapılabilmektedir.

- Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi, web bağlayıcısı (web connector) ile lokalde bulunan bütün dataları web üzerinde güvenli bir ortama taşıyabilmektedir. Sinema sisteminin bulunduğu mekâna gitmeye gerek kalmadan kaç bilet kesilmiş, kaç kişi sayılmış, kazanç bilgileri gibi bilgilere internet üzerinden erişmek mümkündür. Web üzerinden raporlama www.5dkurumsal.com web sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bu portala kayıtlar Argenova Teknoloji tarafından yapılmakta, içerideki bilgiler SSL sertifikaları ile şifrelenmekte ve korunmaktadır.

- Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi ve Argenova Seyirci Sayma Sistemleri ile entegre şekilde çalışabilmektedir. 5D sinema sisteminden gelen bilgiler doğrultusunda sinema içerisinde o seansta bulunan kişi sayısı sinema içerisinde yer alan gece görüşlü bir kamera ile sayılmakta, bilet sisteminden elde edilen kesilmiş bilet sayıları ile karşılaştırılarak iş yeri sahibi firmalar için bir doğrulama mekanizması oluşturulmaktadır. Kamera ile sayılan kişi sayısı bilgisi hem lokal hem de web raporlamada detaylı olarak gösterilmektedir.

Argenova Bilet ve Rezervasyon Sistemi ve Argenova Seyirci Sayma Sistemleri Yozgat Yimpaş AVM içerisinde yer alan 9D sinema işyerinde işleve alınmıştır.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

5d sinema kuruldu da ilgili firmanın basın bültenini olduğu gibi habere eklemek de ne oluyor? gizli reklam mı yoksa? http://www.argenova.com.tr/haber/yozgat_yimpas_avm_5d_sinema_sistemi_calismalarimiz_tamamlanmistir