29 Temmuz 2011 Cuma

Fehmi Koru, Zaman’dan neden ayrıldı?

13 yıl aradan sonra 21 Şubat 2011 tarihli ilk yazısıyla tekrar Zaman gazetesine dönen gazeteci yazar Fehmi Koru, bu gün yayınladığı veda yazısıyla Zaman’dan ayrıldığını duyurdu.

Zaman gazetesinin Yozgatlı Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Fehmi Koru’nun Zaman’dan neden ayrıldığını twitter mesajlarında açıkladı. Dumanlı, şunları yazdı:

Karaalioğlu, Koru’yu Star’a istedi, biz de hayır diyemedik

“Fehmi Koru neden ayrıldı, gazeteyle bir problem mi yaşadı?Biraz daha gecikirsem herhalde senaryolar da yazılacak. Dilerseniz cevap vereyim.

Fehmi Koru ile Zaman arasında herhangi bir problem yaşanmadı. Biz onu hep üstat bildik, yine öyle bileceğiz. O da Zaman’ı nasıl gördü? Koru’nun Zaman düşüncelerini bu günkü yazısından anlamak mümkün. Zaman’a bu kadar değer veren bir yazarın ayrılmasını merak ediyorsunuzdur. Haklısınız. Ancak durum sanıldığı kadar karmaşık değil. Herhangi bir problem yaşamaktan kaynaklanmıyor.

Bir Genel Yayın Yönetmeni (benim de yakın arkadaşım) Fehmi Bey’i gazetesinde görmek istiyor. Israrlı davetinin bir mantığı var aslında. Değerli arkadaşım Mustafa Karaalioğlu son dönemde yaptığı yayın atağına Fehmi Bey’i de eklemek istedi ve bu konuda çok ısrar etti. Fehmi Bey Mustafa Karaalioğlu’nun hem yakın dostu hem eski Genel Yayın Yönetmeni. Israrlı davete Fehmi Bey de biz de hayır diyemedik.

Sonuçta kaybedilen bir şey yok; Fehmi Koru Star’da yazmaya başlayacak. Hem Fehmi Abi için hem de Star Gazetesi için hayırlı uğurlu olsun. Dıştan bakanlar belki ilişkileri doğru anlayamayabilir. Fehmi Bey bizim camianın ilk gazetecilerindendir ve her daim saygın bir yeri vardır. Fehmi Bey için de Zaman çok değerlidir; fikir dünyamızın özgür limanıdır. Bu günkü yazısını okuyanlar, aramızdaki bağı bir nebze anlayabilir.

Her neyse... Fehmi Abi’ye yeni gazetesinde başarılar diliyorum. Star’ın serpilip büyümesini, dünya standartlarını yakalaması için dua ediyorum.

Bazı arkadaşlar Star için dua etmemden başka mânâ çıkarmışlar. Gerek yok. Samimi bir şekilde Star’ın başarısını istedim. Sadece Star’ın değil bütün gazetelerin dünya standartlarında olmasını dilerim. O standartların gerisinde kalmış tek sektör medya.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: