15 Temmuz 2011 Cuma

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet…
Kimse bizden geri adım beklemesin!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde 13 askerin şehit edilmesi konusunda, terör örgütü PKK’nın ve onun siyasî uzantılarının, kendilerinden asla iyi niyet beklememeleri uyarısında bulundu. ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, “Kimse bizden geri adım beklemesin” dedi.

Güvenlik güçlerinin geçmişe göre çok daha güçlü olduğunu ve bugün çok daha farklı bir yaklaşımla olaylara yaklaştığını belirten Erdoğan, “Bunun bedelini çok daha ağır ödettirecektir, ben buna inanıyorum” ifadesini kullandı.

Cuma namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında muhabirlerin sorularını cevaplayan Erdoğan, hiçbir zaman, PKK ve onun siyasî uzantılarının gayri samimi teklifleriyle masaya oturmayacaklarını söyledi.

12 Haziran seçimi öncesi, “Bu ülkede artık Kürt sorunu yoktur, bu ülkede PKK sorunu vardır” dediğini hatırlatan Erdoğan, Türk, Laz, Boşnak, Arnavut, Gürcü, Roman gibi, Türkiye’deki bütün etnik unsurların sorunlarının olduğunu belirterek, “Bu sorunların hepsinin çözümünde şüphesiz ki bu sorumluluğu üstüne alan iktidar bunu çözecektir. Bunu da çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkesinden vazgeçmeyeceklerinin altını çizen Erdoğan, “Kimse bizden geri adım beklemesin” dedi.

TSK eskisinden daha güçlü, bedelini ödettirecektir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘Askerin, tutuklamalar sebebiyle moral bozukluğu içinde terörle mücadele ettiği’ şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de, şöyle konuştu:

“Burada ‘moral bozuldu’ dediğimiz anda, o zaman zaten bitersiniz ve terör örgütüne de tamamen malzeme verirsiniz. Şu anda ana muhalefet partisi başkanının yaptığı budur. Bu tamamen terör örgütüne destek vermektir. Bugün daha güçlü olduğumuzu ifade etme günüdür. Bu nasıl siyasi anlayıştır? Böyle şey konuşulur mu? Böyle bir atıfta Silahlı Kuvvetler’e bulunulur mu? Bizim güvenlik güçlerimiz düne göre bugün çok daha güçlüdür ve bugün çok daha farklı bir yaklaşımla olaylara yaklaşmaktadır. Bunun bedelini çok daha ağır ödettirecektir, ben buna inanıyorum.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘demokratik özerklik ilânı’ konusunda da, “Bu, onların kendi çalıp kendi oynadıkları bir tezdir. Bu ülkede demokratik özerliği olmayan kimse yoktur” değerlendirmesinde bulundu.

Gerekirse sınır ötesi harekât da yaparız

Bir muhabirin, “Sınır ötesi harekât ihtimali var mı?” sorusu üzerine Erdoğan, bunların önceden söylenerek yapılmayacağını belirtti ve “Gerekiyorsa bunların hepsi yapılır ve yapılacaktır” dedi.

12 Haziran seçim sürecinde BDP’nin sürekli AK Parti’nin seçim bürolarına saldırdığını hatırlatan Erdoğan, bunun sebebinin, AK Parti’nin, BDP’nin oyunlarını bozması olduğunu ifade etti.

Erdoğan, “Onun için ne yılacağız ne yorulacağız. Yola kararlılıkla devam edeceğiz. Bizden kimse bu noktada farklı bir taviz, demokrasi ve hukukun dışında beklemesin” diye konuştu.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: