27 Temmuz 2011 Çarşamba

Erdoğan: Bu defa teğet bile geçmeyecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı’da, Avrupa’da kriz olabilir; ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce ‘teğet geçecek’ dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu ve muhabirlerin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan, Avrupa’da baş gösterdiği belirtilen ekonomik krizin Türkiye’ye yansımalarının olup olmayacağı konusunda şu değerlendirmede bulundu:

“Biz yere çok sağlam basıyoruz. Batı’da, Avrupa’da kriz olabilir; ama biz bunların hepsine hazırlıklıyız. Daha önce ‘teğet geçecek’ dedim. Bu defa pek teğet geçeceğe de benzemiyor. Daha iyiyiz, daha güçlüyüz. Hiç endişeniz olmasın. Herkes mümkün olduğunca şuna dikkat etmeli: Biz, bir şeyi ayırt etmemiz lâzım, verim ekonomisini mi savunacağız, israf ekonomisini mi savunacağız? Eğer israf ekonomisiyle hareket etmezsek, verim ekonomisinin safında yer alırsak hiç endişeniz olmasın. Harcamanı da buna göre yapmaya devam et. Ama tabii ki israf, her zaman için herkesi tehdit eder. Aileleri de, iş adamlarını da, aynı şekilde devleti de... Biz bugün eğer güçlüysek, bilesiniz ki kamu harcamalarında yaptığımız tasarruflardandır. Biz de öncekiler gibi buna devam etmiş olsaydık, bugün bu noktada olmazdık.”

Hiç yorum yok: