31 Temmuz 2011 Pazar

Dizi ekibi “Aksakallı Dede” için Yozgat’a geliyor

TRT 1’de yayınlanan Leyla ile Mecnun isimli dizinin bazı sahneleri Yozgat’ta çekilecek.

TRT 1’de yayınlanan Leyla ile Mecnun isimli komedi dizisinin yönetmeni Onur Ünlü, dizinin 1-2 bölümünü Yozgat’ta çekeceklerini söyledi.

Onur Ünlü, dunyabizim.com’da yayınlanan röportajında, dizinin nasıl şekillendiğinden bahsederken, “Tamamen hissimiz bizi nereye götürüyorsa oraya gidiyoruz” diyor ve şu açıklamada bulunuyor:

“Meselâ son bölümde dede ölüyor, “Yurttaş Kane” filmindeki son sahnede Kane ölürken dediği şeyi dedeye söyletiyoruz. Bu espriden yola çıkarak sonradan dedeyi Yozgat’tan alıp getireceğiz. Yani bir iki bölümü orada çekip dede Yozgat’taydı geri geldi gibi bir şey olacak.

Bu bir maliyet ama bir espri yapıyorsan, gerisini getireceksin. Biz bir espri yaparız bakıyoruz çok farklı şeyler ortaya çıkıyor, Yozgat’a gideceğiz bakalım orada nelerle karşılaşacağız.

Televizyoncu kafasında ise böyle bir şey yoktur. Bu durum tamamıyla hissidir. Bir tane espri için kimse kalkıp Yozgat’a gitmez.

- Yani bunun rasyonel bir açıklaması yoktur.

Evet, hiçbir yapımcı ne kadar para kazanırsa kazansın, bir espri sebebiyle ekibi alıp Yozgat’a gitmez. Ama biz bunun ispatı bağlamında gideriz, çünkü öyle bir iddiamız var.

Zaten böyle olmazsa bu iş yürümez. Böyle olduğu için bu samimiyet seyirciye kadar geçip hissediliyor. Bir de bu işlerin nasıl gideceğini önceden kestiremezsiniz, bir gün rast giderse diğer gün tutmayabilir. Ama neticede bir TV dizisi yapıyoruz. Bugün biter yarın başkası başlar, belki de tutmaz. Nasip meselesi yani. Sonuçta herkes kendi nasibini yer… Şu anda her şey Allah’a şükür bizim lehimize göre gelişti.

Tabi eğer kaosa düşmek gibi bir durumumuz olursa bırakırız biz diziyi. Yani ekibimizle konuştuk, sıkıntıya ve kargaşalığa düştüğümüzde bırakıp başka şeylerle uğraşırız.”

Leyla ile Mecnun

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, hastanedeki yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin "doğar doğmaz birbirlerini buldular" demesiyle, beşik kertmesi yapılan çift, isimlerini efsane âşıklar "Leyla ve Mecnun" dan alırlar...

Leyla ve Mecnun’un beşik kertmesi yapılmasının üzerinden yirmi beş yıl geçmiştir. Leyla İstanbul Üniversitesi’nde, Mecnun ise Açık Öğretim’de okumaktadır. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun’a durumu anlatır ve Leyla’yı istemeye giderler. Mecnun bu durumdan rahatsız olsa da ailesinin zoruyla Leyla’nın evine gider. Uzun süredir görüşmeyen iki ailenin tartışmasıyla sonlanan ziyarette Mecnun, Leyla’yı görmüş ve görür görmez de âşık olmuştur. Mecnun Leyla’nın peşinden koşmaya başlar. Onunla tanışmak ve onu etkileyebilmek için ne yapacağını bilemeyen Mecnun, bir gece rüyasında Aksakallı Dede’yi görür. Ancak Aksakallı Dede’nin rüyalarından çıkıp Mecnun’la beraber yaşamaya başlamasıyla durumlar iyice karışır.

Dizide Aksakallı Dede’yi ünlü tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısı Köksal Engür canlandırıyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: