1 Temmuz 2011 Cuma

AK Parti’nin Meclis Başkanı adayı Cemil Çiçek

AK Parti’nin TBMM Başkan adayı, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek oldu. Çiçek, AK Parti’li milletvekillerinin imzasını taşıyan iki ayrı başvuruyla TBMM Başkanlığına aday gösterildi.

Dün TBMM Grubu’nu toplayan AK Parti’de TBMM Başkanlığı için temayül yoklaması yapılmıştı. Akşam saatlerinde ise Cemil Çiçek’in aday gösterildiği iki ayrı dilekçe TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Dilekçelerden birinde ağırlıklı olarak AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin imzaları yer alırken, diğer dilekçe de TBMM Grup Başkanvekilleri ve bazı milletvekillerinin imzalarıyla verildi.

Her iki dilekçede de “Anayasa’nın 94. ve İçtüzüğün 10. maddeleri uyarınca, 24. Dönem Birinci Devre TBMM Başkan adayı olarak, Ankara Milletvekili Sayın Cemil Çiçek’in adaylığı arz ve teklif olunur” ifadeleri yer aldı.

İdris Naim Şahin, Çiçek’i AK Parti’li milletvekilleri arasında oluşan ortak kanaat ve ağırlıklı eğilim çerçevesinde aday gösterdiklerini söyledi. Şahin, “Kendisinin, tecrübeli bir siyasetçi, devlet ve hükümet adamı olarak, seçildiği takdirde Meclis’in yasama çalışmalarında önemli bir rol alacağını ümit ediyoruz” dedi. Şahin, diğer parti gruplarının da Çiçek’in Meclis Başkanlığına olumlu bakacaklarını ümit ettiklerini belirtti.

Bir soru üzerine, Çiçek’in muhalefet turunun adaylığı ile ilgili olmadığını savunan Şahin, şöyle konuştu:

“O turun mahiyeti, Meclis Başkanlığı konusunda diğer siyasî partilerin, varsa kendi partilerinden ya da bizim partimizden üzerinde düşündükleri bir aday ismi üzerinde arama görüşmesi ve çalışması mahiyetindeydi. Partimiz adına, Meclis bünyesinde bir ortak akıl ve görüş arama, nezaket görüşmesinden ibaretti. Kendisinin adaylığı, kendisinin tamamen dışında milletvekili arkadaşlarımızın önemli bir çoğunluğunun isteği üzerine oluşmuş bir sonuçtur.”

İdris Naim Şahin, bir soru üzerine Çiçek’in yemin krizini aşabileceğini de belirterek, “Cemil Çiçek TBMM Başkanı seçilmeden önce soruna bir çözüm bulunamamışsa, çözümün bulunması konusunda Çiçek’in bu konuya önemli bir katkısının olacağını düşünüyoruz” dedi.

(Kaynak: zaman.com.tr)

1 yorum:

İsmail Düğenci dedi ki...

Cemil Bey'e de Meclis Başkanlığıda yakışır,Cumhurbaşkanlığı da.Allah hayırlı etsin.